Ik schrijf nieuwsartikelen over allerlei China gadgets waardoor jij goed geïnformeerd bent en een juiste keuze kan maken bij het shoppen in China.

Xiaomi officieel in de Benelux!

Door kanem0chi op vrijdag 7 september 2018 12:30 - Reacties (24)
Categorie: Nieuws artikelen, Views: 5.354

Het heeft eventjes geduurd, maar het is eindelijk officieel, Xiaomi heeft de Benelux markt betreden. Het is bij lange na niet met veel bombarie gebeurd zoals in Spanje, Frankrijk of Italië, maar vanaf deze maand, September 2018, is het mogelijk om smartphones van Xiaomi aan te schaffen in de Benelux!

Xiaomi is de afgelopen jaren gegroeid van een merk in niemandsland tot een merk dat eigenlijk overal, maar ook weer nergens is/was. Na de grote lanceringen in Frankrijk, Italië en Spanje, was het slechts een kwestie van tijd tot xiaomi naar Nederland, België en Luxemburg kwam. Eerst waren er al een aantal aanwijzingen vanwege vacatures voor marketing posities in Amsterdam.. en twee weken geleden stuurde Xiaomi mij een email dat ze ook een soft-entry in de Benelux-markt zullen doen in September. ( ‘Eindelijk’ hoor je mij waarschijnlijk denken :P )

Ze vertelden mij dat sinds begin september Xiaomi officieel een samenwerking heeft met CoolBlue om in Nederland officieel de Mi A2 te verkopen. Voor de Mi 8 is belsimpel.nl geautoriseerd om officieel de Mi 8 te verkopen. Het begon eindelijk en eigenlijk al met de Poco F1-telefoon, die in heel Europa al gemakkelijk verkrijgbaar is, maar Xiaomi introduceert nu dus ook naast de Xiaomi Poco F1-telefoon, de Mi 8 en de Mi A2 en die laatste heb ik ontvangen voor een review, dus als je vragen hebt, laat het dan weten hieronder in de reacties. :)

Er zijn echter genoeg webshops die een aantal smartphones en smart-home gadgets rechtstreeks uit China importeren, met de verplichte tweejarige garantie voor het geval je de niet de Poco F1, Mi A2 of Mi 8 wilt, maar een ander toestel.Een andere reden waarom ik Xiaomi leuk vind, is vanwege hun Smart Home-producten, maar Xiaomi zei dat voor nu nog geen plannen hebben helaas om deze ook in Nederland te voeren helaas. Ik vroeg hen ook of ze de Mi Mix 2s in de Benelux-markt zullen brengen, en dat was helaas ook nog niet duidelijk, maar ik ben blij te horen dat Xiaomi de Benelux-markt serieuzer in overweging neemt met de Xiaomi Mi A2, Mi 8 en de Poco F1.

Kort samengevat, later in September zal de Mi 8 via de geautoriseerde webshop Belsimpel beschikbaar komen, zal de Poco F1 leverbaar worden en is het nu al mogelijk om Mi A2 aan te schaffen. Ik denk dat Xiaomi een goede start heeft gemaakt door deze 3 smartphones te selecteren, al had het nog interessanter geweest als ze de Mi Mix 2s aan het lijstje hadden toegevoegd. Of, een geselecteerd aantal Smart-Home producten en dit dan echt via hun eigen kanaal (zoals Frankrijk of Spanje heeft) verkopen, maar ik begrijp dat ze ergens moeten beginnen.

Nu Xiaomi beter beschikbaar in Nederland komt, trekt een van hun toestellen jouw aandacht en/of overweeg je nu wel een toestel? Ik ben in ieder geval blij dat om te zien dat Xiaomi eindelijk officieel in Nederland is, al zal het nog eventjes wachten blijven totdat er meer beschikbaar komt, zoals bijvoorbeeld de elektrische step :9~

Reizen in het armste land van Europa

Door kanem0chi op zaterdag 15 april 2017 08:00 - Reacties (29)
Categorie: Nieuws artikelen, Views: 6.649

Nee, niet Roemenië of Polen (Moldavië en Servië daargelaten, dit zijn nog geen EU landen), maar Bulgarije is het armste land van Europa. De winst en loonbelasting ligt hier beide vast op 10%, is het minimum loon ongeveer 240-250 euro en leeft nog eens een erg grote groep onder de armoede grens van 200 euro.

De cijfers daargelaten, sommigen van jullie weten misschien wel dat ik in Bulgarije woon, werk en studeer. Het land is prachtig, ze hebben een erg rijke cultuur en wat veel mensen niet weten, is dat naast een uitgebreide toeristische kust, ze ook 3 wintersport gebieden hebben; Bansko (grootste van de Balkan), Borovets en Pamporovo.

Helaas zijn heel veel mensen bevooroordeeld over Bulgarije, maar hebben ze hier behalve een iets wat andere kwaliteit van leven, wel gewoon alles wat je van een modern bestaan en ski-resort mag verwachten. Volgende Winter gaat er zelfs al een grote NL touroperator 2x per week vliegen naar Bulgarije om Wintersport vakanties aan te bieden, aangezien het hier stukken goedkoper is dan Oostenrijk of Frankrijk. Benieuwd Bansko of Borovets? Bekijk hieronder mijn video met aardig wat Drone shots!

Zie jij jezelf al op vakantie gaan naar Bulgarije om daar een keertje te gaan Wintersporten? Laat het mij weten, Biertje staat altijd koud en klaar voor de ras-echte Tweakerts, наздраве / Proost! :)