Ik review allerlei devices waardoor jij in staat bent om een juiste keuze te maken bij het shoppen in China, zonder dat je zelf het product in je handen heb gehad.

How to: Reviews!

Door kanem0chi op maandag 10 september 2018 12:00 - Reacties (8)
Categorie: Reviews, Views: 1.320

Ik kan ook wel zo'n stukkie tekst schrijven, kost je max een uurtje werk toch?
Zo'n reviewtje die jij maakt hea Martijn.. dat is zeker een half uurtje werk?
Hoeveel tijd kost 1 zo'n review of video nou? uurtje?


Ik denk dat dit wel de top 3 is van mensen die denken dat een review"tje" maken zo gedaan is en iedereen kan doen als ze vragen wat je graag doet. 1 ding heeft iedereen in het gemeen, geen idee hoeveel tijd er in gaat zitten.

Bij lange na heb ik geen 100+ reviews op mijn naam staan zoals sommige hier, maar ondertussen is het rijtje van geschreven en video reviews, best leuk geworden! Een stukje tekst schrijven is best makkelijk tegenwoordig, want je start je computer en je kan beginnen. Ook binnen 2 seconde heb je de knop gevonden op de telefoon om een filmpje te maken indien je dat leuker vindt, dus zo lastig is het niet meer.

Maar vaak, loop ik toch tegen een aantal punten aan, of beter gezegd 1 heel belangrijk punt: tijd. Misschien wel het meest kostbare in ons leven.. Het komt vaak voor dat ik lang niet alles kwijt kan in een review, zonder een boekwerk te schrijven of een nieuwe Lord of the Rings series te filmen. Als voorbeeld neem ik eventjes mijn laatste review hier op Tweakers, de Lenovo Legion Y530 Gaming Laptop: productreview: Lenovo Legion Y530-15ICH (81FV00GFMH) review door kanem0chi


Een review schrijven is vaak met concessies, net zoals dat je vaak een concessies maakt om voor de ene, of voor de andere laptop gaat. Het eerste wat ik met een nieuwe gadget doe, is vaak wat foto's maken tijdens het uitpakken en/of het filmen ervan, aangezien je dit maar 1x kan doen. :+ Sommige maken direct alle foto's of video's van het product, zodat alles perfect lijkt, maar persoonlijk vind ik dat niet altijd nodig, aangezien het uiteindelijk een gebruiksvoorwerp is. Hierna stel ik in dit geval de laptop in, zoals ik ook mijn huidige laptop heb ingesteld. Ik draai bijvoorbeeld Lightroom, Chrome, FileZilla en andere apps en hierdoor kan ik de laptop gebruiken voor al mijn dagelijkse gebruik.

Daarna download ik vaak alle benchmarking apps, installeer deze en laat ik deze draaien aangezien dit aardig wat tijd kost. In de tussentijd maak ik namelijk altijd een lijstje voor mijzelf en vraag ik mij af:

* Wat mag en kan ik wel en niet verwachten van deze laptop?
* Wat is nou echt belangrijk om te testen?
* Hoe gebruiken andere een laptop zoals deze?
* Wat kan ik nog meer uit de laptop halen?


Vaak begin ik dan met een inhoudsopgave in te delen, met steekwoorden wat ik niet wil vergeten:

Introductie
- Openingsstatement
- Belangrijkste kenmerken
- Prijs (we blijven Nederlanders..)

Specificaties
- Andere configuratie mogelijkheden?
- Mijn model

Uitpakken
- Doos, doosinhoud
- Kort krachtig, niemand die die doos na 6 maanden nog onthoudt

Uiterlijk
- Rondom de laptop
- Vergeleken met vorige versie
- Opmerkelijke keuzes gemaakt?
- Trends?
- Bouwkwaliteit
- Material gebruikt

Scherm
- Type paneel, kleuren, contrast, foutmarges, recht geplaatst, bezels, backlight bleeding?

Toetsenbord & Trackpad
Speakers
Hardware Upgraden & Accu
Gaming, Benchmarks & Edits
Conclusie

Nadat ik, en dat is vaak op mijn telefoon zodat wanneer er iets in mij op komt altijd snel een notitie erbij kan zetten, zo'n lijstje heb, ga ik door met mijn normale gang van zaken. Zat ik eerst te netflixen op mijn huidige laptop, dan nu op Lenovo Y530, hetzelfde voor Lightroom, spelletjes en andere zaken die je met een laptop doet. Kom ik iets tegen, wat er bij of af moet, dan kan ik dat gemakkelijk aanpassen, en begin ik daarna bij elk punt met steekwoorden wat plus en minpunten op te sommen.

Scherm
- Type paneel, kleuren, contrast, foutmarges, recht geplaatst, bezels, backlight bleeding?

+ Smalle Bezels / randen
- Kan niet heel helder
- Staat scheef in de behuizing

Voor je het weet is het lijstje redelijk lang na 2 weken de Lenovo Legion Y530 gaming laptop [referral] te mogen testen van Coolblue en begint eigenlijk het moeilijkste, want hoe houdt je alles kort, maar krachtig zonder te veel onnozel of irrelevante informatie waar men nagenoeg niks aan heeft, bijvoorbeeld het uitpakken, elke kabeltje op een aparte foto, het product van net een iets andere hoek of eindeloos over de specificaties blijven lullen. Hierna komen de concessies, want dat lijstje is redelijk lang en als je over alles een boek schrijft, kost het je heel heel veel tijd en zijn we aardig wat avondjes verder en dan zijn we bijna toe aan de opvolger.. :P

Hierna komt eigenlijk het leukste, maar ook het spannende.. online zetten. Je zet namelijk jouw mening, ideeŽn en gedachtes over een product online, maar het internet is nogal hard. Het kan namelijk zo zijn dat veel mensen je reviews goed vinden of zich er totaal niet in kunnen vinden als je bijvoorbeeld Apple of Samsung in een van de reviews aanhaalt en of ermee vergelijkt. #fanboys :P

In mijn review bijvoorbeeld, heb ik lang niet alles aangehaald, omdat de laptop precies goed kan wat ik er van verwacht, maar kan het bijvoorbeeld ook zijn dat je bepaalde skills nog niet hebt zoals het over-clocken, of bijvoorbeeld bepaalde tools niet hebt om bijvoorbeeld de response tijd van het scherm te meten. Uiteindelijk denk ik dat geen enkele 'review' af is, er gelukkig een reactie sectie is waar je nog andere kan helpen, maar is het belangrijkste dat je jouw gebruikerservaring deelt, zodat de uiteindelijke lezer zelf tussen alle reviews de beschikbaar zijn, een goede keuze kan maken tussen laptop A of B, want voor je het weet is die nieuwe iPhone gelanceerd, is er een opvolger voor je Samsung TV of is je Lenovo laptop alweer een iteratie ouder vanwege nieuwe technieken en komen we bij de vraag uit.. wordt er niet gewoonweg te veel aangekondigd en uitgebracht, of zijn we hierdoor juist zo hard door vooruitgegaan als mensheid?

Een niet slimme, 'smartwatch' !?

Door kanem0chi op maandag 30 juli 2018 20:00 - Reacties (13)
Categorie: Reviews, Views: 4.146

Ik keek erg uit naar de Mijia Quartz 'Smart' Watch van Xiaomi, maar ik leg hieronder uit waarom dit helemaal geen "smartwatch" zou moeten worden genoemd. Voor ~ $60 krijg je een goed uitziend horloge met enigszins beperkte 'slimme' maar ook basis functies:


Het horloge ziet er naar mijn idee mooi uit, het leer voelt als leer aan, maar vanwege de geringe dikte, een beetje goedkoop. Het horloge is redelijk dun en vanwege het gebogen glas, vindt ik het er op mijn redelijke polsen, nogal 'vrouwelijk' eruit zien. Het is een unisex horloge, dus daar kan het aan liggen. Het horloge bevat bluetooth waardoor je deze kan koppelen met de Mi Home app en data kan inzien. Zo kan je bijvoorbeeld de stappen, afstanden en calorieŽn verbrandt zien. Er zit dan weer geen hartslagmeter op om je hartslag of slaap te meten.

Je kan wel weer een interval, alarms of call reminder instellen. Met dat laatste kan je dan weer maximaal 10 contacten selecteren en kan je bijvoorbeeld geen notificaties ontvangen via bijvoorbeeld een vibratie, wat jammer is. Dit komt waarschijnlijk doordat de Mi home de verbinding met het horloge verbreekt op het moment dat je de horloge sectie sluit.

De wijzers zijn niet lichtgevend, waardoor je het horloge dus niet kan aflezen in het donker. Ook kan het tot maximaal 20.000 stappen tellen waarna je het horloge moet synchroniseren en is het dus uiteindelijk een normaal horloge, met beperkte features, waardoor ik het zeker weten niet de naam Xiaomi Mijia Quartz "Smartwatch" waard vind, eerder Mi Quartz Watch. Wat je in ieder geval wel krijgt is naar mijn mening een mooi uitziend horloge, wat ongeveer 50-55 Euro en iets anders is dan de Mi Band 3 waar vele mee lopen. De smartwatch is onder andere te koop bij FastTech.com/Xiaomi-Mijia-Quartz-SmartWatch (referral) voor rond 60$, maar ik hoop dat je nu wel beter weet wat je koopt. De Mi-band 3 is goedkoper (~ 28 euro) (referral) met meer functies, maar is naar mijn mening minder stijlvol/klassiek. Een combinatie van de Mi Band 3 zijn features in het Quartz horloge zou voor mij een 'instant buy' zijn.

Sla maar over

Door kanem0chi op woensdag 25 juli 2018 23:30 - Reacties (10)
Categorie: Reviews, Views: 7.635

In de categorie 'sla maar over' hebben we vandaag de Vernee X1:


Dit toestel ziet er op papier erg interessant uit. 6GB RAM, 64GB opslag, 1080scherm met een Notch en de trendy 18:9 screen ratio, allemaal aangedreven door de Helio P23 MediaTek processor. Je krijgt er ook nog eens stock android, een dubbele camera aan de achter- en voorkant, met flits en een grote 6200mAh batterij erbij..

Dit wordt dus als batterij-telefoon neergezet door Vernee, en ergens snap ik dat wel. 2 dagen haal je met normaal gebruik, maar zeker ook niet meer. Dat was eigenlijk wel het enige grote lichtpuntje.

Nu weet ik dat de focus vooral op de batterij ligt, maar als je foto's met dit toestel direct uit 2012 krijgt, de selfie flitser zwakker is dan het licht die de selfie sensor bereikt, audio dat tot op een lichtjaar niet synchroon loopt, games aardig vaak wat zakken in frame rates, er geen 3.5mm poort op zit, trage fingerprint scanner, de oplader aardig wat statisch geluid toont tijdens het opladen en er in 4 weken tijd nog geen enkele update is geweest.., dat vraag je je toch af.. Vernee!? Wat zijn jullie aan het doen?

En daarbovenop, als je dan denkt dat ze rond de 200$ bij o.a.Gearbest.com/vernee-x1 (referral), Banggood en dealextreme.com/vernee-x1 (referral) hiervoor durven te vragen.. dan komt deze zeker weten in de categorie 'sla maar over'..

'Slimme Schoenen'

Door kanem0chi op dinsdag 10 juli 2018 12:30 - Reacties (13)
Categorie: Reviews, Views: 5.173

'Slimme schoenen' worden steeds populairder, althans dat merk en zie ik om mij heen en ook Tweakers schreef over een van Xiaomi's slimme schoenen. Zie jij jezelf al lopen met slimme schoenen, of kijk je bijvoorbeeld eerst eventjes liever de kat uit de boom?


Deze Xiaomi Smart Shoes zijn comfortabel en zien er erg goed uit al zeg ik het zelf! Ik heb die van mij voor 31 euro incl. verzending op de kop weten te tikken en meest gestelde vraag die ik kreeg was: "Kan je de tracker/chip ook met andere schoenen gebruiken?" Jazeker! Je kan de tracker namelijk ook gewoon lost kopen en tussen je veters verbinden, of als je net als ik een ander paar heb, gemakkelijk overzetten. Met andere woorden, het is dus niet de schoen zelf die 'slim' is, maar slim 'gemaakt' wordt. FYI: De tracker krijg je trouwens er niet bij geleverd, die moet je apart aanschaffen.

En "wie of wat is FreeTie"? FreeTie produceert de slimme leren schoenen voor Xiaomi en kost slechts 30$ in China, al zijn ze buiten China voor ongeveer een tientje meer te vinden → Aliexpress.com/Xiaomi-freetie-shoes (referral) Xiaomi Amazfit tracker om ze slim te maken: www.banggood.com/Amazfit-tracker (referral)

Xiaomi Mi Band 3 na 24 uur.

Door kanem0chi op donderdag 21 juni 2018 10:00 - Reacties (0)
Categorie: Reviews, Views: 3.799

Hier hebben we de gloednieuwe Xiaomi Mi Band 3, de opvolger van de Xiaomi Mi Band 2, welke al meer dan 100.000! keer gelezen is op Tweakers. Maar in hoe verre is het een echte 'opvolger'? Moet je wachten op de Engelse of NFC versie? En is de prijsverhoging het waard? Ik bespreek alles in deze unboxing, het installeren en verbinden, Mi fit app-overzicht en hands-on review in de video hieronder, met daaronder een kleine samenvatting ;).


DealExtreme is goedkoper dan o.a. Gearbest met "xmband3" voor $3 extra korting → dx.com/miband3 (referral)

Kort samengevat: Samen met Xiaomi's nieuwe flagship, de Mi 8 en Mi 8 Explorer Edition, heeft Xiaomi ook de Mi Band 3 aangekondigd. De Mi Band 3 is gelanceerd in China voor een prijs van 169 RMB, ongeveer 24 euro, voor de reguliere variant (159 RMB voor de Mi Band 2) en 199 RMB , wat ongeveer 28 euro is voor die met NFC-variant. De opvolger van de Mi Band 2 heeft nu een groter 0,78-inch capacitief OLED-paneel in plaats van 0,40-inch. De batterij is vergroot naar 110 mAh en is het nu ook tot 50 meter waterdicht.

De Mi Band 3 heeft een iets ander ontwerp dan zijn voorganger, het heeft nu een aanzienlijk meer rond/gebogen design, is het scherm aanraak gevoelig en vind ik dat de 'pil' nu beter in het polsbandje zit zodat het meer een geheel lijkt / is. Voor een kleine prijsverhoging krijg je een iets groter scherm met meer informatie, een grotere batterij met hoogst waarschijnlijk dezelfde levensduur van de batterij en dezelfde functies die je ook op de Mi Band 2 hebt (deze bespreek ik allemaal hier). De Mi Band 3 was net als de 2 weer eenvoudig om te installeren en te verbinden via bluetooth, ook al heb ik de Chinese versie. Gelukkig is de Mi Fit-applicatie wel in het Engels, dus je kan nog steeds veel doen en gemakkelijk instellen. Mocht je graag de Engelse of NFC versie willen hebben, dan moet je wachten tot Juli / Augustus, of zelf eventjes in 5 minuten een onofficiŽle Engelse firmware er handmatig op zetten: http://en.miui.com/thread-2931019-1-1.html

Er zijn twee dingetjes die ik wel mis: ik kan nergens in de Mi Fit app vinden om de hartmonitor te starten in plaats van handmatig dit te doen en de sedentary reminder had van mij net zo goed als de FitBit Versa gemogen, maar meer uitleg daarover in de video! :)

De nieuwe Mi Band 3 is slechts 2 $ meer dan de Mi Band 2 in China, maar je krijgt nogal wat leuke updates voor terug die het de moeite waard maken, dat is tenminste wat ik denk. Heb je al een Mi Band 2, dan zou ik wachten tot de Engelse versie of NFC versie beschikbaar is en de prijs wat gezakt is. Wordt dit je eerste smart-band of wil je geen onofficieel software draaien, wacht dan ook. Ben je een echte 'tweaker', dan is het zeker het overwegen waard!