Ik review allerlei devices waardoor jij in staat bent om een juiste keuze te maken bij het shoppen in China, zonder dat je zelf het product in je handen heb gehad.

Chinees vs. Chinees 📸

Door kanem0chi op zaterdag 22 juni 2019 12:30 - Reacties (1)
Categorie: Reviews, Views: 4.243

De OnePlus 7 PRO-camera's zijn ongetwijfeld goed, zeker na de laatste update. Maar, er zijn nog steeds enkele kanttekeningen. Hetzelfde geldt voor de Mi 9 van Xiaomi en blijft nog steeds een zeer goede 'budget flagship' smartphone, hoewel ook deze enkele gebreken kent wat betreft de camera.

Twijfel je tussen de twee Chinese Flagship smartphones Mi 9 en de OnePlus 7 PRO? Of ben je gewoon erg benieuwd hoe goed / slecht de camera is ten opzichte van de ander? Bekijk dan mijn video, het zal je echt verbazen wat betreft sommige foto's en/of videos.


Beide telefoons leveren erg goede kiekjes op, begrijp me niet verkeerd, maar er zijn echter nog steeds veel verbeteringen mogelijk. Soms zijn de verschillen minimaal, maar we hebben ook enkele grote gezien. Welke is jouw favoriet (prijs daargelaten) na het bekijken van deze video?

Een slimme deurbel 🔔

Door kanem0chi op zondag 19 mei 2019 18:06 - Reacties (26)
Categorie: Reviews, Views: 9.481

Ik vind Xiaomi's slimme video deurbel een erg goed en leuk concept, maar krijg ik tegelijkertijd ook het gevoel dat Xiaomi hem opzettelijk heeft beperkt om meer geld te verdienen met hun eigen internetdiensten en om het kannibalisme van hun eigen IP-camera's te vermijden.. Vandaar dat ik hem dan ook niet echt kan aanraden, ondanks dat hij wel bijvoorbeeld stukken goedkoper is dan een Nest, maar dat kan je natuurlijk het beste zelf beslissen na het bekijken van mijn video.

Wat denk jij, yay or nay?

"Apple AirPods" voor €25

Door kanem0chi op maandag 18 februari 2019 11:30 - Reacties (23)
Categorie: Reviews, Views: 6.151

Juistem, het staat tussen haakjes omdat Apple AirPods natuurlijk nooit voor 25 euro over de toonbank (kunnen) gaan. Tijdens de lancering werd er al het een ander erover gezegd.. maar de laatste tijd lijken die dingen weer immens populair te worden om wat voor reden dan ook. Mocht je nou geen 150 euro willen neerleggen voor de officiële AirPods, dan zijn er genoeg knockoffs die nagenoeg hetzelfde proberen te zijn of zelfs wat meer functies willen toevoegen.

De laatste tijd bleken vooral de TWS i10 en i12 erg populair te zijn vanwege het feit dat wanneer je ze uit de case haalt, deze direct met zowel elkaar en met je (Android) telefoon gepaired zijn. De TWS i10 heeft ook nog eens een draadloze oplaadfunctie en een type C poort. De TWS i12 (referral) daarentegen heeft een iets beter geluid en een case die meer op het origineel lijkt.

Ik was benieuwd naar de hype rond die dingen en zou persoonlijk het liefst een combi van de i10 en i12 willen zien, maar voor nu blijven er dan twee vragen over: Zou je ten eerste met die witte wattenstaafjes in je oor willen lopen en heb je daar 150 euro voor over of zijn er genoeg alternatieven die nagenoeg hetzelfde bieden voor minder, zoals deze knockoffs die ik hieronder in de video bespreek?

Een niet slimme, 'smartwatch' !?

Door kanem0chi op maandag 30 juli 2018 20:00 - Reacties (13)
Categorie: Reviews, Views: 6.590

Ik keek erg uit naar de Mijia Quartz 'Smart' Watch van Xiaomi, maar ik leg hieronder uit waarom dit helemaal geen "smartwatch" zou moeten worden genoemd. Voor ~ $60 krijg je een goed uitziend horloge met enigszins beperkte 'slimme' maar ook basis functies:


Het horloge ziet er naar mijn idee mooi uit, het leer voelt als leer aan, maar vanwege de geringe dikte, een beetje goedkoop. Het horloge is redelijk dun en vanwege het gebogen glas, vindt ik het er op mijn redelijke polsen, nogal 'vrouwelijk' eruit zien. Het is een unisex horloge, dus daar kan het aan liggen. Het horloge bevat bluetooth waardoor je deze kan koppelen met de Mi Home app en data kan inzien. Zo kan je bijvoorbeeld de stappen, afstanden en calorieën verbrandt zien. Er zit dan weer geen hartslagmeter op om je hartslag of slaap te meten.

Je kan wel weer een interval, alarms of call reminder instellen. Met dat laatste kan je dan weer maximaal 10 contacten selecteren en kan je bijvoorbeeld geen notificaties ontvangen via bijvoorbeeld een vibratie, wat jammer is. Dit komt waarschijnlijk doordat de Mi home de verbinding met het horloge verbreekt op het moment dat je de horloge sectie sluit.

De wijzers zijn niet lichtgevend, waardoor je het horloge dus niet kan aflezen in het donker. Ook kan het tot maximaal 20.000 stappen tellen waarna je het horloge moet synchroniseren en is het dus uiteindelijk een normaal horloge, met beperkte features, waardoor ik het zeker weten niet de naam Xiaomi Mijia Quartz "Smartwatch" waard vind, eerder Mi Quartz Watch. Wat je in ieder geval wel krijgt is naar mijn mening een mooi uitziend horloge, wat ongeveer 50-55 Euro en iets anders is dan de Mi Band 3 waar vele mee lopen. De smartwatch is onder andere te koop bij FastTech.com/Xiaomi-Mijia-Quartz-SmartWatch (referral) voor rond 60$, maar ik hoop dat je nu wel beter weet wat je koopt. De Mi-band 3 is goedkoper (~ 28 euro) (referral) met meer functies, maar is naar mijn mening minder stijlvol/klassiek. Een combinatie van de Mi Band 3 zijn features in het Quartz horloge zou voor mij een 'instant buy' zijn.

'Slimme Schoenen'

Door kanem0chi op dinsdag 10 juli 2018 12:30 - Reacties (13)
Categorie: Reviews, Views: 5.705

'Slimme schoenen' worden steeds populairder, althans dat merk en zie ik om mij heen en ook Tweakers schreef over een van Xiaomi's slimme schoenen. Zie jij jezelf al lopen met slimme schoenen, of kijk je bijvoorbeeld eerst eventjes liever de kat uit de boom?


Deze Xiaomi Smart Shoes zijn comfortabel en zien er erg goed uit al zeg ik het zelf! Ik heb die van mij voor 31 euro incl. verzending op de kop weten te tikken en meest gestelde vraag die ik kreeg was: "Kan je de tracker/chip ook met andere schoenen gebruiken?" Jazeker! Je kan de tracker namelijk ook gewoon lost kopen en tussen je veters verbinden, of als je net als ik een ander paar heb, gemakkelijk overzetten. Met andere woorden, het is dus niet de schoen zelf die 'slim' is, maar slim 'gemaakt' wordt. FYI: De tracker krijg je trouwens er niet bij geleverd, die moet je apart aanschaffen.

En "wie of wat is FreeTie"? FreeTie produceert de slimme leren schoenen voor Xiaomi en kost slechts 30$ in China, al zijn ze buiten China voor ongeveer een tientje meer te vinden → Aliexpress.com/Xiaomi-freetie-shoes (referral) Xiaomi Amazfit tracker om ze slim te maken: www.banggood.com/Amazfit-tracker (referral)