De op een na beste telefoon

Door kanem0chi op zondag 14 oktober 2018 21:30 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 7.269

Xiaomi geeft veel waar voor je geld, dat zullen de meeste wel met mij eens zijn. De Mi A2 neemt dat nog een stap verder, maar blijft naar mijn idee toch net tweede, achter de Poco F1, maar dan weer net voor de Mi A2 Lite welke ook ontzettend interessant is, misschien zelfs wel op sommige vlakken interessanter.

Na 6 weken met de mi A2 rond te hebben gelopen kan ik je een ding zeker zeggen, het is een ontzettend fijne telefoon, met een paar minpunten.. en dat is onder andere dat de A2 een kleinere batterij heeft dan de Lite versie. Hieronder vind je wat ik er over denk na 6 weken, en waarom dit dan toch de op een na beste budget smartphone vind.


Wat is voor jou de beste, of een na beste budget smartphone?

Meer informatie en prijzen:
Je kan hem vaak net iets goedkoper uit China halen als elke euro telt bij onder andere Gearbest referral, of Banggood referral, Anders kan je hem ook rechtstreeks bij Belsimpel.nl or CoolBlue.nl vandaan halen.

Volgende: "Apple AirPods" voor €25 18-02 "Apple AirPods" voor €25
Volgende: Een niet slimme, 'smartwatch' !? 07-'18 Een niet slimme, 'smartwatch' !?

Reacties


Door Tweakers user Thedr, maandag 15 oktober 2018 11:51

De Mi A2 neemt dat nog een stap verder, maar blijft naar mijn idee toch net tweede, achter de Poco F1, maar dan weer net voor de Mi A2
-- Wait whut? Daar raak je me kwijt: bedoel je daar soms de A2 Lite?

[Reactie gewijzigd op maandag 15 oktober 2018 14:47]


Door Tweakers user kanem0chi, maandag 15 oktober 2018 11:56

Oops, een heel belangrijk woordje vergeten :+

Door Tweakers user armageddon_2k1, maandag 15 oktober 2018 12:28

Heb hem ook, de Mi A2. Mijn eerste Android telefoon na 6 jaar iOS. Ik ben er he-le-maal weg van, en al helemaal voor die prijs.

Door Tweakers user SeenD, maandag 15 oktober 2018 21:27

Ik heb ook de mi A2 gekocht, ik wilde niet de lite, want notch en mindere camera. En ik vind usb-c een stuk fijner.

Voor de prijs is de Mi A2 echt fenomenaal. Ik vind de flagships het geld echt niet meer waard. Ik kocht altijd de high end iphone of google phones. Ik wisselde elk jaar af.

Wat ik ook fijn vind is dat hij android one heeft, hoewel ik wel verwacht had dat Android Pie wel een stuk sneller zou komen er voor.

Eén ding vind ik wel echt raar, het scherm is niet gepolariseerd. Oftewel met mn zonnebril op kan ik het scherm niet zien.

De poco trok me niet omdat die geen android one heeft.

[Reactie gewijzigd op maandag 15 oktober 2018 21:34]


Door Tweakers user harmageddon, dinsdag 16 oktober 2018 11:51

Ik heb sinds 2 weken de Redmi Note 5, ben ik erg tevreden over!
Fijn toestel met een heerlijke batterij capaciteit :)

Door Tweakers user Kaspers, woensdag 17 oktober 2018 16:24

armageddon_2k1 schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 12:28:
Heb hem ook, de Mi A2. Mijn eerste Android telefoon na 6 jaar iOS. Ik ben er he-le-maal weg van, en al helemaal voor die prijs.
Merk je ook dat de 'responsiveness' van het scherm iets minder snel is ten opzichte van de iPhones die je in het verleden hebt gebruikt? Of is dat verwaarloosbaar? Ik heb zelf ook alleen nog maar iPhones gehad, en bij elk Android toestel wat ik tot nu toe in mijn handen heb gehad, merk ik een (bijna verwaarloosbare) lag tussen de input die ik geef en de reactie van het scherm. Ik ben er nog niet uit of ik dat irritant ga vinden wanneer ik overstap. Vind dit wel een interessant toetsel, nu de prijzen van de iPhones de pan uit rijzen.

Door Tweakers user SomerenV, donderdag 18 oktober 2018 01:34

Kaspers schreef op woensdag 17 oktober 2018 @ 16:24:
[...]


Merk je ook dat de 'responsiveness' van het scherm iets minder snel is ten opzichte van de iPhones die je in het verleden hebt gebruikt? Of is dat verwaarloosbaar? Ik heb zelf ook alleen nog maar iPhones gehad, en bij elk Android toestel wat ik tot nu toe in mijn handen heb gehad, merk ik een (bijna verwaarloosbare) lag tussen de input die ik geef en de reactie van het scherm. Ik ben er nog niet uit of ik dat irritant ga vinden wanneer ik overstap. Vind dit wel een interessant toetsel, nu de prijzen van de iPhones de pan uit rijzen.
Toevallig vandaag een nieuwe Android opgehaald (P20 Lite) na een goede 6 jaar Windows Phone/Mobile maar die is gewoon snappy. Reageert direct op alle input. Ik zal 'm maandag eens vergelijken met de iPhone 8 van m'n vriendin. Persoonlijk overigens nooit problemen gehad met inputlag, maar dat kan ook zijn omdat ik zelf nooit iPhones gebruikt heb behalve de toestellen van anderen.

Door Tweakers user kanem0chi, donderdag 18 oktober 2018 19:35

SeenD schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 21:27:
Ik heb ook de mi A2 gekocht, ik wilde niet de lite, want notch en mindere camera. En ik vind usb-c een stuk fijner.

Voor de prijs is de Mi A2 echt fenomenaal. Ik vind de flagships het geld echt niet meer waard. Ik kocht altijd de high end iphone of google phones. Ik wisselde elk jaar af.

Wat ik ook fijn vind is dat hij android one heeft, hoewel ik wel verwacht had dat Android Pie wel een stuk sneller zou komen er voor.

Eén ding vind ik wel echt raar, het scherm is niet gepolariseerd. Oftewel met mn zonnebril op kan ik het scherm niet zien.

De poco trok me niet omdat die geen android one heeft.
De combinatie van Android One en degelijke hardware is echt een hele goede combi en ik zie het ook steeds meer om mij heen gebeuren, de dure high-end smartphones lijken wel minder in trek, omdat het verschil niet zo heel groot meer is.

Door Tweakers user kanem0chi, donderdag 18 oktober 2018 19:36

harmageddon schreef op dinsdag 16 oktober 2018 @ 11:51:
Ik heb sinds 2 weken de Redmi Note 5, ben ik erg tevreden over!
Fijn toestel met een heerlijke batterij capaciteit :)
De batterij capaciteit op dat ding wil ik echt wel geloven! :)

Door Tweakers user kanem0chi, donderdag 18 oktober 2018 19:36

SomerenV schreef op donderdag 18 oktober 2018 @ 01:34:
[...]

Toevallig vandaag een nieuwe Android opgehaald (P20 Lite) na een goede 6 jaar Windows Phone/Mobile maar die is gewoon snappy. Reageert direct op alle input. Ik zal 'm maandag eens vergelijken met de iPhone 8 van m'n vriendin. Persoonlijk overigens nooit problemen gehad met inputlag, maar dat kan ook zijn omdat ik zelf nooit iPhones gebruikt heb behalve de toestellen van anderen.
Helemaal mee eens! :)

Door Tweakers user dixet, vrijdag 19 oktober 2018 15:50

SeenD schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 21:27:
[...]
Eén ding vind ik wel echt raar, het scherm is niet gepolariseerd. Oftewel met mn zonnebril op kan ik het scherm niet zien.
Dan is het scherm toch juist wél gepolariseerd? Een niet gepolariseerd scherm zie je prima door je (gepolariseerde) zonnebril. Een gepolariseerd scherm wordt geheel zwart wanneer je hem bekijkt door een in tegengestelde richting gepolariseerde zonnebril.
Wanneer je je telefoon van portrait naar landschap draait zou hij wel weer leesbaar moeten zijn met diezelfde zonnebril.
Of houdt er nog een gepolariseerde zonnebril tussen op 60 graden gedraaid, dan wordt de polarisatie voor een deel weer tenietgedaan :)
https://www.youtube.com/watch?v=zcqZHYo7ONs

[Reactie gewijzigd op vrijdag 19 oktober 2018 15:51]


Door Tweakers user SeenD, zondag 21 oktober 2018 08:39

dixet schreef op vrijdag 19 oktober 2018 @ 15:50:
[...]

Dan is het scherm toch juist wél gepolariseerd? Een niet gepolariseerd scherm zie je prima door je (gepolariseerde) zonnebril. Een gepolariseerd scherm wordt geheel zwart wanneer je hem bekijkt door een in tegengestelde richting gepolariseerde zonnebril.
Wanneer je je telefoon van portrait naar landschap draait zou hij wel weer leesbaar moeten zijn met diezelfde zonnebril.
Of houdt er nog een gepolariseerde zonnebril tussen op 60 graden gedraaid, dan wordt de polarisatie voor een deel weer tenietgedaan :)
https://www.youtube.com/watch?v=zcqZHYo7ONs
*Verkeerd gepolariseerd ;)

Door Tweakers user PoweRoy, maandag 22 oktober 2018 10:40

Vraag me eigenlijk af hoe de A2 is in verhouding tot de Note 5? (A2 is namelijk duurder)
SeenD schreef op maandag 15 oktober 2018 @ 21:27:
Eén ding vind ik wel echt raar, het scherm is niet gepolariseerd. Oftewel met mn zonnebril op kan ik het scherm niet zien.
Zelfde probleem met mijn note 5, kan met zonnebril alleen in landscape mode 'zien'

[Reactie gewijzigd op maandag 22 oktober 2018 10:50]


Door Tweakers user Kaspers, maandag 22 oktober 2018 18:13

SomerenV schreef op donderdag 18 oktober 2018 @ 01:34:
Toevallig vandaag een nieuwe Android opgehaald (P20 Lite) na een goede 6 jaar Windows Phone/Mobile maar die is gewoon snappy. Reageert direct op alle input. Ik zal 'm maandag eens vergelijken met de iPhone 8 van m'n vriendin. Persoonlijk overigens nooit problemen gehad met inputlag, maar dat kan ook zijn omdat ik zelf nooit iPhones gebruikt heb behalve de toestellen van anderen.
Dankje, ben benieuwd! Ik heb t voorheen getest door op beide telefoons naar dezelfde webpagina te gaan en met 1 vinger vrij vlot naar boven en beneden te scrollen. Daardoor werd de ‘lag’ vrij duidelijk zichtbaar.

Reageren is niet meer mogelijk