EEN ↠ §50 SMARTPHONE!? | AllCall

Door kanem0chi op woensdag 6 december 2017 22:33 - Reacties (10)
Categorie: Reviews, Views: 3.675

Nee. Nee jongens, dit is geen click-bait, maar gewoon een smartphone dat 50 euro kost van het merk AllCall. Geloof je mij niet, check dan de link in de beschrijving van de video.

AllCall produceert geen high-end smartphones, maar richt zich op het onderste van het onderste in de smartphone markt. De specificaties van deze telefoon zijn dan ook niet denderend, maar voor 50 euro kan je denk ik genoeg mensen blij mee maken. Je kind zijn of haar eerste smartphone die hij of zij geheid een paar keer zal laten vallen is dan geen ramp. Als je zelf bereikbaar wilt zijn maar zonder alle poespas eromheen of de ouderen in onze samenleving die gewoon een telefoon willen hebben. Oh, en een van mijn subscribers kwam ook met een hele goede opmerking: "The hundreds of millions in rural areas that can now afford to connect to the internet"

AllCall en Cafago.com kwamen met de vraag wat ik van de telefoon vindt. Zelf gebruik ik vooral high-end telefoons, maar ben ik wel verbaast wat je tegenwoordig al kan krijgen voor dit soort idiote bedragen haha! Ik heb de telefoon geen benchmarks laten draaien, maar echt op 5 belangrijke dagelijks gebruik punten getest.. welke je uiteraard in mijn video hieronder terugvindt.


Deze 'Bro' smartphone van AllCall beschikt over een 5,0 "multi-point capacitieve touchscreen een 1280x720 resolutie, dual simkaart, uitgerust met een MTK6580A Quad Core processor, daarop Android 7.0 geplakt met 1 GB RAM en 16 GB ROM. Vergeet niet de "dubbele" camera op dit toestel, als ijshut wel eerder een nep / kunstmatige bokeh-effect .. Met 50 euro is dit denk ik wel een van de goedkoopste / meest betaalbare smartphone op de markt en wellicht leuk als Kerstcadeau ..

De overige specificaties van de AllCall Bro:
- Metalen behuizing met een premium gevoel.
- 5,0 "1280 * 720P HD-scherm, meer-punts capacitief aanraakscherm.
- MTK6580A 1,3 GHz Quad Core, 1 GB RAM + 16 GB ROM.
- Stock Android 7.0
- Dubbele camera 2MP + 8MP; 2MP selfie camera aan de voorkant.
- Vingerafdruk, 360 graden ontgrendelen
- Batterij van 2400mAh

Als je vragen hebt over dit toestel, dan weet je mij te vinden in de comment sectie hieronder :)

Volgende: Will you Tickle it, or Touch it? 12-'17 Will you Tickle it, or Touch it?
Volgende: 5 minpunten die je gewoon wilt weten van de Mi mix 2 🤐 11-'17 5 minpunten die je gewoon wilt weten van de Mi mix 2 🤐

Reacties


Door Tweakers user Andros, woensdag 6 december 2017 22:56

Net zoals een berg chinaphones dus?


Door Tweakers user Kiswum, donderdag 7 december 2017 07:50

Inclusief spyware!? 🤔

Zou je eens het resultaat van het programma Mallwarebytes kunnen laten zien in deze blog?
Het zou zonde zijn als jij deze telefoon aanraad voor bijvoorbeeld de minima en ze vervolgens onbewust opzadeld met torenhoge SMS kosten door eventueel aanwezige spyware.
(True story bij de Pepsi smartphone).

Door Tweakers user kanem0chi, donderdag 7 december 2017 07:52

Kiswum schreef op donderdag 7 december 2017 @ 07:50:
Inclusief spyware!? 🤔

Zou je eens het resultaat van het programma Mallwarebytes kunnen laten zien in deze blog?
Het zou zonde zijn als jij deze telefoon aanraad voor bijvoorbeeld de minima en ze vervolgens onbewust opzadeld met torenhoge SMS kosten door eventueel aanwezige spyware.
(True story bij de Pepsi smartphone).
Ik herinner je verhaal nog heel goed over die telefoon :) Ik test dit op elke telefoon en er was niks ge-flagged wat schadelijk is. Ook komt de telefoon met zero-bloatware + stock android 7 :)

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 7 december 2017 08:50

kanem0chi schreef op donderdag 7 december 2017 @ 07:52:
[...]


Ik herinner je verhaal nog heel goed over die telefoon :) Ik test dit op elke telefoon en er was niks ge-flagged wat schadelijk is. Ook komt de telefoon met zero-bloatware + stock android 7 :)
Top! Goed dat je het hebt getest. Tegenwoordig test ik dit ook altijd bij alle telefoons + pc's die uit China komen. De korting moet toch ergens vandaan komen :) 👊

Door Tweakers user kanem0chi, donderdag 7 december 2017 08:51

Kiswum schreef op donderdag 7 december 2017 @ 08:50:
[...]


Top! Goed dat je het hebt getest. Tegenwoordig test ik dit ook altijd bij alle telefoons + pc's die uit China komen. De korting moet toch ergens vandaan komen :) 👊
haha, Pc's / laptop doe ik het eigenlijk niet op.. :X

Ook is er trouwens geen reclame of andere onzin push notificaties op te vinden. Vergeten te vertellen :)

Door Tweakers user Fairy, donderdag 7 december 2017 14:18

Non nonsense telefoon, met koptelefoonplug eraan. Gewoon helemaal prima voor hele volksstammen die wťl mee willen doen en online willen zijn met whatsapp en een beetje facebook en gebeld kunnen worden, maar verder de telefoon helemaal niets boeit.

Als ie stuk is koop je een nieuwe voor een 'paar tientjes'.

Leuk initiatief wat de prijzen op de markt weer een beetje kan drukken, zeker gezien de andere kant van de markt al stevig afgetast wordt met de +1000 euro smartphones van tegenwoordig.

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 december 2017 14:19]


Door Tweakers user AMD1800, donderdag 7 december 2017 15:55

Leuke telefoon voor de prijs. Die kan op zich wel doen wat mijn huidige telefoon ook doet, maar ik zou toch een andere telefoon kopen ivm de slechte camera.

Ohja, wat betreft het geluid in je video: het muziekvolume aan het eind is veel hoger dan het volume tijdens de video zelf. Dit is best vaak zo op YouTube en is neem ik aan eigenlijk niet de bedoeling. Wellicht kun je het volumeverschil in volgende video's verminderen.

Door Tweakers user i-chat, vrijdag 8 december 2017 20:15

en als ik te lui ben om de video te kijken, wat zijn de rest van de specs.

kan dit ding bijv voLTE (al dan niet via een hack)? - Nope, helaas, en dat maakt deze 'smartie phone' eigenlijk geheel waardeloos, want hoewel er nu nog wel budget-providers genoeg zijn (je gaat zo'n toestel niet met een vodafone-red abo gebruiken), die op 3g werken, de kans is groot dat de grote 3 (kpn, vodafone en tmobile) binnen nu en niet al te lang hun 3g-masten gaan uitzetten zodat ze meer ruimte over hebben voor 4g,
Het is al even bekend dat men 2g laat voor wat het is, goede lange-afstandsbackup, met nevenfuncties voor M2M-comunicatie.

Tele2 loopt daarbij al op de zaken vooruit, aangezien zij een nieuw netwerk moesten optruigen hebben zij nu al gekozen voor enkel 4g. zeker nu voLTE gemeengoed begint te worden bij alle 2017 toestellen zal het opdoeken van 3g niet lang op zich laten wachten er is immers flinke schaarste op de 4g netwerken.

bovendien zegt iets me dat: als je maar 50 voor je mobiel te besteden hebt, dat je die niet over een jaar al wilt moeten dumpen omdat alles over is op 4g en jouw toestel het dus 'ineens' niet meer doet.
ik zo dus maar lekker doorsparen voor een moto C met vergelijkbare specs maar dan wel 4g... voor +/- 95 euro. of desnoods kijken of je hier in V&A met een beetje zoek werk een echte telefoon kunt vinden zoals op moment van zoeken: een huawei p70, een honnor 2, en zelfs een iphone 5c

[Reactie gewijzigd op zaterdag 9 december 2017 17:10]


Door Tweakers user joenevd, zaterdag 16 december 2017 18:13

Leuke telefoon voor de oudere die alleen wilt bellen en WhatsAppen. Waar kan je dit toestel het beste kopen als hollander?

Reageren is niet meer mogelijk