5 minpunten die je gewoon wilt weten van de Mi mix 2 🤐

Door kanem0chi op zondag 12 november 2017 13:45 - Reacties (24)
Categorie: -, Views: 3.513

Veel mensen hebben al over de Xiaomi Mi mix 2 een video review gemaakt of geschreven, die van Tweakers komt erg snel online heb ik vanuit een stiekeme bron vernomen.. :X en heb ik onlangs zelf ook de Mi Mix 2 camera vergeleken met de Xiaomi Mi6 wat al wat minpunten aan het licht bracht.

De Xiaomi Mi Mix 2 is een hele toffe telefoon, maar heeft Xiaomi toch wat aparte keuzes gemaakt ten tijden van het ontwerpen van hun opvolger van de succesvolle Mi Mix 1..

Hieronder vind je de 5 minpunten die voor mij, maar ook volgens mij voor veel andere geldt samengevat, zodat je in ieder geval een goed beeld hebt van het product voordat je een koop doet. De beste prijs vind je in de video's beschrijving.

Gelden deze 5 minpunten ook voor jou (bij het kiezen van een nieuwe telefoon)?

Volgende: 360į geluidjes :) 09-11 360į geluidjes :)

Reacties


Door Tweakers user Hahn, zondag 12 november 2017 13:50

Het toestel in de titel benoemen maakt je blogpost iets minder clickbaiterig...

Door Tweakers user kanem0chi, zondag 12 november 2017 13:52

Was ik al van plan, zit in de trein met een ruk verbinding, dus ging iets niet goed. Had namelijk ook de tekst nog wat aangepast wat er niet door kwam. :)

Door Tweakers user mvdam, zondag 12 november 2017 15:01

Zieltjes winnen met een mooie dame in de video..

I like it! ;).

Prima video! :)

Door Tweakers user kanem0chi, zondag 12 november 2017 15:15

mvdam schreef op zondag 12 november 2017 @ 15:01:
Zieltjes winnen met een mooie dame in de video..

I like it! ;).

Prima video! :)
Ik verberg mij graag voor mijn kale plekken op mijn hoofd vanwege al het harde werken aan die reviews, video's en tutorials, vandaar haha ;)

Thanks!

[Reactie gewijzigd op zondag 12 november 2017 15:16]


Door Tweakers user cadsite, maandag 13 november 2017 16:01

Hieronder vindt je de 5 minpunten
De beste prijs vindt je in de video's beschrijving.

't Is: "vind je" ;)
Als je het even niet weet, vervang "vinden" door "lopen".

Door Tweakers user kanem0chi, maandag 13 november 2017 16:56

cadsite schreef op maandag 13 november 2017 @ 16:01:
Hieronder vindt je de 5 minpunten
De beste prijs vindt je in de video's beschrijving.

't Is: "vind je" ;)
Als je het even niet weet, vervang "vinden" door "lopen".
Thanks! Zal het eventjes aanpassen :)

Door Tweakers user procyon, maandag 13 november 2017 17:17

Gewoon even wachten op de MI7 Q1 2018. Ik heb nu een MI5 ceramic 128GB met 3 GB ram en de Mi5s en MI6 waren niet echt een reden om te upgraden.

De Mi7 heeft -waarschijnlijk- eindelijk iets wat ik ooit had en nu enorm mis, draadloos opladen.

Door Tweakers user kanem0chi, maandag 13 november 2017 19:19

procyon schreef op maandag 13 november 2017 @ 17:17:
Gewoon even wachten op de MI7 Q1 2018. Ik heb nu een MI5 ceramic 128GB met 3 GB ram en de Mi5s en MI6 waren niet echt een reden om te upgraden.

De Mi7 heeft -waarschijnlijk- eindelijk iets wat ik ooit had en nu enorm mis, draadloos opladen.
Yup.. maar liever 60 of 120 FPS op 1080p , Google hdr+ camera ( met wide-angle) water proof :)

Door Tweakers user cadsite, dinsdag 14 november 2017 08:20

kanem0chi schreef op maandag 13 november 2017 @ 16:56:
[...]


Thanks! Zal het eventjes aanpassen :)
Nog eentje. ;-)

Door Tweakers user EvilWhiteDragon, dinsdag 14 november 2017 08:57

Dus, samengevat zijn de downsides:
- Geen mini-jack
- Niet waterdicht
- Geen dual camera
- Geen Google Play store
- Standaard geen Nederlands
- Moeilijk selfies maken (hier had je extra punten kunnen scoren door duidelijk te vertellen waarom. Ik weet toevallig dat het komt door de selfie-camera die onderin geplaatst is, maar heb het niet gehoord in je video al kan dat ook zijn doordat ik slechthorend ben en niet alles goed verstaan heb :X .

Ik snap dat een YT filmpje meer geld oplevert, maar toch... Moest dit 5 minuten kosten?

Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 14 november 2017 10:19

EvilWhiteDragon schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 08:57:
Dus, samengevat zijn de downsides:
- Geen mini-jack
- Niet waterdicht
- Geen dual camera
- Geen Google Play store
- Standaard geen Nederlands
- Moeilijk selfies maken (hier had je extra punten kunnen scoren door duidelijk te vertellen waarom. Ik weet toevallig dat het komt door de selfie-camera die onderin geplaatst is, maar heb het niet gehoord in je video al kan dat ook zijn doordat ik slechthorend ben en niet alles goed verstaan heb :X .

Ik snap dat een YT filmpje meer geld oplevert, maar toch... Moest dit 5 minuten kosten?
Het is niet alleen moeilijk om selfies te maken, het is ook nog eens een ruk camera haha! Ik mijn camera vergelijking ga ik daar wat verder op in. Met de LG G6 heb je namelijk een soort gelijk probleem vanwege de beperkte ruimte, waardoor ze een hele kleine camera, sensor etc moeten gebruiken, wat niet ten goede komt. :)


Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 14 november 2017 10:40

EvilWhiteDragon schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 08:57:
Dus, samengevat zijn de downsides:
- Geen mini-jack
- Niet waterdicht
- Geen dual camera
- Geen Google Play store
- Standaard geen Nederlands
- Moeilijk selfies maken (hier had je extra punten kunnen scoren door duidelijk te vertellen waarom. Ik weet toevallig dat het komt door de selfie-camera die onderin geplaatst is, maar heb het niet gehoord in je video al kan dat ook zijn doordat ik slechthorend ben en niet alles goed verstaan heb :X .

Ik snap dat een YT filmpje meer geld oplevert, maar toch... Moest dit 5 minuten kosten?
Bedankt voor je reactie, ik bekijk bijna nooit YT video's, maar door deze duidelijke opsomming is het duidelijk geworden. Ik twijfel eigenlijk ook direct aan de tijd en moeite die wordt gestoken in het geven van een objectieve mening in dit soort "clickbait" video's.

(ik ga voor het gemak ervanuit dat het onderstaande niet is genoemd als ik de bovenstaande minpunten lees):

Voorbeeld: naar mijn weten zijn alle Global builds voorzien van Google Play en voor de Mi Mix 2 is die hier te vinden: http://en.miui.com/download-334.html#491
Het niet noemen van de Xiaomi.eu rom waar Google Play en Nederlands in zitten kan eigenlijk ook niet als je zo (naar eigen zeggen) begaan bent met de community: https://xiaomi.eu/community/threads/7-11-9.42238/
Die EU rom bestaat sinds 16 september (2 maanden geleden).

Tip voor Martijn om geliefd te blijven / weer geliefd te worden op Tweakers (sommige dingen zijn meerdere keren aangedragen):
- Geen clickbait titels.
- Een korte samenvatting van de video in de blog erbij zetten (zowel de voor- als nadelen).
- Geen links plaatsen waarbij je je bijna automatisch aanmeldt om lid te worden van het YT kanaal (zie rechterkant onder het stukje: About).

Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 14 november 2017 10:49

Kiswum schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 10:40:
[...]


Bedankt voor je reactie, ik bekijk bijna nooit YT video's, maar door deze duidelijke opsomming is het duidelijk geworden. Ik twijfel eigenlijk ook direct aan de tijd en moeite die wordt gestoken in het geven van een objectieve mening in dit soort "clickbait" video's.

(ik ga voor het gemak ervanuit dat het onderstaande niet is genoemd als ik de bovenstaande minpunten lees):

Voorbeeld: naar mijn weten zijn alle Global builds voorzien van Google Play en voor de Mi Mix 2 is die hier te vinden: http://en.miui.com/download-334.html#491
Het niet noemen van de Xiaomi.eu rom waar Google Play en Nederlands in zitten kan eigenlijk ook niet als je zo (naar eigen zeggen) begaan bent met de community: https://xiaomi.eu/community/threads/7-11-9.42238/
Die EU rom bestaat sinds 16 september (2 maanden geleden).

Tip voor Martijn om geliefd te blijven / weer geliefd te worden op Tweakers (sommige dingen zijn meerdere keren aangedragen):
- Geen clickbait titels.
- Een korte samenvatting van de video in de blog erbij zetten (zowel de voor- als nadelen).
- Geen links plaatsen waarbij je je bijna automatisch aanmeldt om lid te worden van het YT kanaal (zie rechterkant onder het stukje: About).
Tip for Herman:
Kijk mijn video, Xiaomi.eu is wel zeker genoemd. Samenvatting geef ik altijd aan het einde van de video, mocht je niet willen zien hoe ik bij mijn minpunten kom, dan kan je gewoon direct daar naar toe gaan. Dit is volgens mij al de tweede keer dat je een aanname doet zonder eerst eens goed luisterd of kijkt wat ik te vertellen heb. Hoe kan je dan dit soort commentaar geven? :)

1. Het is geen clickbait titel, maar duidelijk en recht toe, recht aan. 5 minpunten van de Mi Mix 2 die je wilt weten, en die geef ik dan ook in de video, de 5 punten welke ik minpunten vind.

2. Korte samenvatting geven kies ik soms wel of soms niet voor. Je weet dat je op mijn tweakblogs sectie dit soort artikelen vindt, dan kan je dit ook gewoon skippen. Als ik naar de statistieken in Google analytics kijk, dan blijven gebruikers gemiddeld 3m30s ongeveer op een pagina, plus dat ik vaak bovenaan sta zegt eigenlijk al genoeg dat veel gebruikers dit interessante posts vinden, doordat ze lang blijven hangen.

3. Dit staat er al heel erg lang, sinds ik ooit een keer deze about sectie heb neergezet.

Oh, op Tweakers.net publiseer ik gewoon reviews zoals dat iedereen doet. Dit is een blog sectie met wat meer vrijheid, verschillende onderwerpen, verschillende soorten content.. en Tweakers.net heeft altijd aangegeven dat hier wat meer kan en mag en hier kan ik goed mijn creativiteit op kwijt, wat erg gerelateerd is met tech. :) Het ziet er nu meer naar uit dat deze minpunten niet gelden voor jouw, en omdat jij er niet mee eens bent dit soort berichten post, waar ik je alle gelegenheid toe geef, mits wat onderbouwing :)

Tip voor herman 2. Ga je dan ook eventjes bijvoorbeeld bij Dodge langs, die gebruikt bitly links.. oh, en hier een coupon since forever productreview: Xiaomi Mi Robot Vacuum review door blowk ..noh..... :|

[Reactie gewijzigd op dinsdag 14 november 2017 10:57]


Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 14 november 2017 11:08

kanem0chi schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 10:49:
[...]


Tip for Herman:
Kijk mijn video, Xiaomi.eu is wel zeker genoemd. Samenvatting geef ik altijd aan het einde van de video, mocht je niet willen zien hoe ik bij mijn minpunten kom, dan kan je gewoon direct daar naar toe gaan. Dit is volgens mij al de tweede keer dat je een aanname doet zonder eerst eens goed luisterd of kijkt wat ik te vertellen heb. Hoe kan je dan dit soort commentaar geven? :)
Ik ben afgegaan van iemand die een nette samenvatting voor je heeft gemaakt, omdat je dat zelf bewust niet wil doen. In mijn reactie geef ik ook netjes aan dat ik de video niet heb gelezen, omdat ik de video's het voor mij persoonlijk niet de waard zijn om je een extra view te geven.
1. Het is geen clickbait titel, maar duidelijk en recht toe, recht aan. 5 minpunten van de Mi Mix 2 die je wilt weten, en die geef ik dan ook in de video, de 5 punten welke ik minpunten vind.
Het begon met Clickbait, maar het is later aangepast. Door gebruik te maken van plaatjes (bij de vorige titels was dat in het begin), trek je de aandacht bewust naar je toe zonder een fucntionele titel. Ook dat is een onderdeel van clickbait. Ik kan voorbeelden van andere clickbait titels geven, maar laten we hopen dat je volgende blog gewoon rechttoe rechtaan is en op het niveau van Tweakers.
2. Korte samenvatting geven kies ik soms wel of soms niet voor. Je weet dat je op mijn tweakblogs sectie dit soort artikelen vindt, dan kan je dit ook gewoon skippen. Als ik naar de statistieken in Google analytics kijk, dan blijven gebruikers gemiddeld 3m30s ongeveer op een pagina, plus dat ik vaak bovenaan sta zegt eigenlijk al genoeg dat veel gebruikers dit interessante posts vinden, doordat ze lang blijven hangen.
Blijven mensen gemiddeld 3.30m op jouw blog staan? Kan het zijn om de reacties te lezen of juist een reactie te geven ;)

Ik weet dat dit jouw stijl is, maar je weet ook dat mensen hierover een mening mogen geven. Ik kan het negeren, maar wellicht kan ik mensen of de blogger tot inkeer laten komen om alles in de toekomst prettiger te laten verlopen.
3. Dit staat er al heel erg lang, sinds ik ooit een keer deze about sectie heb neergezet.

Tip voor herman 2. Ga je dan ook eventjes bijvoorbeeld bij Dodge langs, die gebruikt bitly links.. noh..... :|
Klopt, het staat er ook heel lang, maar wil dat zeggen dat ik het niet als tip mag doorgeven? Daarnaast gaat deze discussie niet over Dodge, maar over jou. Het is uiteraard fijn als je ook naar een andere user kan wijzen, maar dat maakt de actie niet netter natuurlijk.

Meer info over bit.ly of Goog.le links is o.a. hier te vinden:
Tweakblogs - Google referrals
Acties en links in reviews, topics en/of tweakblogs

Door Tweakers user Danny.G, dinsdag 14 november 2017 11:10

EvilWhiteDragon schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 08:57:
Dus, samengevat zijn de downsides:
- Geen mini-jack
- Niet waterdicht
- Geen dual camera
- Geen Google Play store
- Standaard geen Nederlands
- Moeilijk selfies maken (hier had je extra punten kunnen scoren door duidelijk te vertellen waarom. Ik weet toevallig dat het komt door de selfie-camera die onderin geplaatst is, maar heb het niet gehoord in je video al kan dat ook zijn doordat ik slechthorend ben en niet alles goed verstaan heb :X .

Ik snap dat een YT filmpje meer geld oplevert, maar toch... Moest dit 5 minuten kosten?
5 minuten is een prima lengte wat mij betreft. Zo zie je maar weer dat meningen enorm verschillen.

Wat je trouwens wel even vergeet is dat een YouTube filmpje ook meer werk is dan even snel een berichtje tikken. En voor het geld moet je het al helemaal niet doen als je zo nog zo relatief klein bent als Martijn. O+

[Reactie gewijzigd op dinsdag 14 november 2017 11:13]


Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 14 november 2017 11:11

Danny.G schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 11:10:
[...]


5 minuten is een prima duur wat mij betreft. Zo zie je maar weer dat meningen enorm verschillen.

Wat je trouwens wel even vergeet is dat een YouTube filmpje ook meer werk is dan even snel een berichtje tikken. En voor het geld moet je het al helemaal niet doen als je zo nog zo relatief klein bent als Martijn. O+
Klein? O+ ik ben 1.88m groot :D

Door Tweakers user Danny.G, dinsdag 14 november 2017 11:26

Kiswum schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 11:08:
[...]

Ik ben afgegaan van iemand die een nette samenvatting voor je heeft gemaakt, omdat je dat zelf bewust niet wil doen. In mijn reactie geef ik ook netjes aan dat ik de video niet heb gelezen, omdat ik de video's het voor mij persoonlijk niet de waard zijn om je een extra view te geven.


[...]

Het begon met Clickbait, maar het is later aangepast. Door gebruik te maken van plaatjes (bij de vorige titels was dat in het begin), trek je de aandacht bewust naar je toe zonder een fucntionele titel. Ook dat is een onderdeel van clickbait. Ik kan voorbeelden van andere clickbait titels geven, maar laten we hopen dat je volgende blog gewoon rechttoe rechtaan is en op het niveau van Tweakers.


[...]

Blijven mensen gemiddeld 3.30m op jouw blog staan? Kan het zijn om de reacties te lezen of juist een reactie te geven ;)

Ik weet dat dit jouw stijl is, maar je weet ook dat mensen hierover een mening mogen geven. Ik kan het negeren, maar wellicht kan ik mensen of de blogger tot inkeer laten komen om alles in de toekomst prettiger te laten verlopen.


[...]

Klopt, het staat er ook heel lang, maar wil dat zeggen dat ik het niet als tip mag doorgeven? Daarnaast gaat deze discussie niet over Dodge, maar over jou. Het is uiteraard fijn als je ook naar een andere user kan wijzen, maar dat maakt de actie niet netter natuurlijk.

Meer info over bit.ly of Goog.le links is o.a. hier te vinden:
Tweakblogs - Google referrals
Acties en links in reviews, topics en/of tweakblogs
Het valt me wel op dat er bij Martijn wel altijd wat te zeuren is. Doet ie het nou ooit eens goed? Als hij de minpunten in een opgesomd lijstje plaatst, verliest de video toch zijn hele functie? En als je zo'n opsomming plus video gaat doen, is het dubbelop. Ook niet erg nuttig.

Clickbait is toch echt heel wat anders dan dat jij nu beschrijft. Wat Martijn doet is de aandacht trekken van de lezer en dat is geen clickbait. Wat clickbait wel is? Afijn, hier de betekenis:

Clickbait (letterlijk: "klikaas") is bij internetjournalistiek en bijvoorbeeld YouTube-amusement het gebruik van een misleidende, sensationele titel van een artikel, video, e.d., in een poging om de lezer tot een "klik" te verleiden en zo meer inkomsten uit internetreclame te genereren.

Zijn titel is niet misleidend/sensationeel of whatever want het beschrijft haarfijn het onderwerp. Het is een veelgemaakte fout helaas.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 14 november 2017 11:31]


Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 14 november 2017 11:34

Danny.G schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 11:26:
[...]


Het valt me wel op dat er bij Martijn wel altijd wat te zeuren is. Doet ie het nou ooit eens goed? Als hij de minpunten in een opgesomd lijstje plaatst, verliest de video toch zijn hele functie? En als je zo'n opsomming plus video gaat doen, is het dubbelop. Ook niet erg nuttig.

Clickbait is toch echt heel wat anders dan dat jij nu beschrijft. Wat Martijn doet is de aandacht trekken van de lezer en dat is geen clickbait. Wat clickbait wel is? Afijn, hier de betekenis:

Clickbait (letterlijk: "klikaas") is bij internetjournalistiek en bijvoorbeeld YouTube-amusement het gebruik van een misleidende, sensationele titel van een artikel, video, e.d., in een poging om de lezer tot een "klik" te verleiden en zo meer inkomsten uit internetreclame te genereren.

Zijn titel is niet misleidend. Het is een veelgemaakte fout helaas.
Check even de titels van zijn laatste 10 blogs incl. de aantrekkelijke plaatjes en geef dan een eerlijke mening over de term: clickbait.
Als ik vind dat iets niet op het niveau van Tweakers is, maar eerder richting het niveau van FOK gaat, dan mag je daar toch wel iets over zeggen?

Maar Danny, ik ben ook voor jou een onderzoekje gestart, maar daar kom ik nog wel op terug. Het heeft te maken met het bewust misleiden van lezers in reviews. Echter ben ik daar nog mee bezig, want ik heb daarover nog niets concreets.

Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 14 november 2017 12:29

Kiswum schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 11:34:
[...]

Maar Danny, ik ben ook voor jou een onderzoekje gestart, maar daar kom ik nog wel op terug. Het heeft te maken met het bewust misleiden van lezers in reviews. Echter ben ik daar nog mee bezig, want ik heb daarover nog niets concreets.
Wauw, echt Herman? Misleiden? Als ik iemand met transparantie zie dan is het Danny wel. Duidelijk waar het product vandaan komt. Goede punten en negatieve punten worden netjes weergegeven.

Er zijn genoeg andere reviewers hier die niks aan transparantie doen. Ga daar eens achteraan, want dat schaadt het platform pas.. en die vraag is ook al door andere gesteld op het forumn.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 14 november 2017 12:31]


Door Tweakers user enermax, dinsdag 14 november 2017 21:19

Leuke filmpjw dame O+ En gewoon lekker doorgaan. Ik snap niet de negatieve reacties op je blog. Maak er dan zelf een :Y)

Door Tweakers user Terpstars, dinsdag 14 november 2017 21:36

Prima YT-film, de dame leidt iets teveel af. Mag wat mij betreft mag ze iets minder (prominent) in beeld (en ja, ze is aantrekkelijk) Je lezers niet aanspreken met 'guys', dat doe je meerdere keren. Dat komt niet professioneel over.

Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 14 november 2017 21:59

enermax schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 21:19:
Leuke filmpjw dame O+ En gewoon lekker doorgaan. Ik snap niet de negatieve reacties op je blog. Maak er dan zelf een :Y)
Yup!

Als ik een geschreven review wilde maken, dan had ik dat wel gemaakt voor t.net in de user review sectie.. dit is mijn blog, tech gerelateerd, mijn visies, mijn ideeŽn en die deel ik. :) Thanks :D

Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 14 november 2017 22:01

enermax schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 21:19:
Leuke filmpjw dame O+ En gewoon lekker doorgaan. Ik snap niet de negatieve reacties op je blog. Maak er dan zelf een :Y)
Yup!

Als ik een geschreven review wilde maken, dan had ik dat wel gemaakt voor t.net in de user review sectie.. dit is mijn blog, tech gerelateerd, mijn visies, mijn ideeŽn en die deel ik. :) Thanks :D
Terpstars schreef op dinsdag 14 november 2017 @ 21:36:
Prima YT-film, de dame leidt iets teveel af. Mag wat mij betreft mag ze iets minder (prominent) in beeld (en ja, ze is aantrekkelijk) Je lezers niet aanspreken met 'guys', dat doe je meerdere keren. Dat komt niet professioneel over.
Thanks! De ene keer komt ze wat vaker in beeld dan in mijn andere video's, want als ik alleen ben dan duurt het allemaal zoveel langer om te maken, en als ze erbij is dan gaat alles 2x zo snel, maar haar film skills zijn nog niet helemaal op orde :))

Guys.. haha, ja dat doe ik sinds het begin eigenlijk al. Geen idee waarom :9 iedere YTber heeft zo ze trekjes denk ik :p

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)