Xiaomi 1080 IP Camera met nacht zicht | Review

Door kanem0chi op zondag 7 mei 2017 15:00 - Reacties (55)
Categorie: Reviews, Views: 15.321

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/product-img-small/P5070009.JPG

http://martijnwester.com/reviews/navigation/xiaomi/introduction.png
Dit kleine, minder dan 25 euro kostende cameraatje van Xiaomi heeft een grote hoeveelheid functies aan boord, waaronder een bewegingsdetector, geluidsrecorder en meer slimme functies via de Mi Home app. Vele weten dat ik in Bulgarije woon en werk en als buitenlander kijken ze je toch net wat anders aan dan de gemiddelde Bulgaar. Ze hebben hier overal wel een beveiliger zitten, maar vaak kijken ze liever de gehele dag TV en roken ze een pakketje sigaretten op dan actief hun werk te doen. Tijd om actie te ondernemen onder het motto, liever te vroeg dan laat.

Eenmaal de Xiaofang 1080IP camera ontvangen, merk je meteen dat Xiaofang samen met Xiaomi duidelijk werkt aan hun positie om goede, slimme en luxe producten op de markt te brengen, wat ook buiten China verkoopt en de afgelopen tijd hebben we gezien dat het werkt.

Aangezien bewegend beeld meer verteld dan foto's en/of woorden, heb ik een korte video gemaakt met daarin het product, de camera samples maar ook het installatie process wordt uitgelegd. Bekijk mijn video hieronder:

Review achtergrond info: Ik werd door Banggood.com gevraagd of ik mijn ervaringen met de Xiaomi 1080 IP Night Vision camera op het digitale papier wilde zetten.

[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=4sUrFTLks6A]
http://martijnwester.com/reviews/navigation/xiaomi/toc.pnghttp://martijnwester.com/reviews/navigation/xiaomi/unboxing.png
De verpakking is niet het meest luxe, maar zit degelijk in elkaar, goede organisatie van alle accessoires en alle benodigde informatie is te vinden, behalve een Engelstalige gebruikershandleiding, die toch niemand lees. Haha.

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/product-img-small/P5070004.JPG
http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/product-img-small/P5070003.JPG

Intern vinden we de camera, een platte, een 1.0A stekker, Micro USB kabel, een sim-tray pin en de gebruikershandleiding. Allemaal netjes verzorgd en door de webshop werd tevens ook nog een adapter voor de Chinese stekker meegeleverd. Geen kritische kanttekeningen hier.

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/product-img-small/P5070006.JPG
http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/product-img-small/P5070007.JPG

http://martijnwester.com/reviews/navigation/xiaomi/design.png
De camera zelf is gemaakt van plastic, maar voelt degelijk aan. Er zit een magnetisch, 360° draaibare voetstuk onder, met een stevige schanier. Het doet mij een beetje denken aan de Pixar lamp. De vormgeving is misschien wel het meest opvallende, een kubus. Ondanks dat er een 360° draaibare voetstuk onder zit, zou het interessant zijn geweest mocht je de camera zelf of afstand kunnen roteren of dat er meer bevestiging opties op zouden zitten dan alleen de magnetische voet.

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/product-img-small/P5070012.JPG

Elke Micro USB voeding zal normaliter voldoen, al moet ik wel zeggen dat een platte witte kabel gemakkelijk en goed weg te werken is. De QR in de gebruikershandleiding komt van pas om de Mi Home app te downloaden, anders kan dat ook direct vanaf de Playstore.

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/product-img-small/P5070010.JPG

Tot nu toe alles goed. Mocht je liever nog wat dieper op de specificaties ingaan, dan staat hieronder alles netjes vermeld, net als op Xiaomi’s eigen website: http://www.mi.com/xiaofang/

http://martijnwester.com/reviews/navigation/xiaomi/specs.png
De Xiaomi Xiaofang camera is dus een 1080p, 30 fps camera met 110° kijkhoek voorzien van 2 IR LEDs om nachtzicht op te nemen met een afstand van maximaal 9 meter, een speaker en microfoon voor communicatie in twee richtingen. De camera is vooral op indoor gericht, vandaar dat er geen IPXX rating te vinden is. Meer details kan je hieronder vinden indien gewenst.

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/specs.png

http://martijnwester.com/reviews/navigation/xiaomi/installation.png
Net als bij veel van mijn andere “Smart-Home” producten van Xiaomi, had ik ook nu weer de verwachting dat de installatie gemakkelijk en snel gaat. In het kort: ook nu is de installatie weer erg soepel verlopen.

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/screenshots/sc2.png

Download de Mi Home app vanuit de Google Playstore of App store, login met je Xiaomi account, aangeven dat je een nieuw Xiaomi product wilt toevoegen, de camera met je wifi verbinden, de QR code door de camera op je telefoon laten lezen en we hebben live-beeld. Aangezien alle beelden op de Micro SD kaart worden opgeslagen, wees gerust, ook wanneer je internet eruit ligt zal deze de beelden gewoon opnemen.

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/screenshots/sc3.png
http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/screenshots/sc4.png

De instellingen bevatten voor opties om de camera naar eigen wensen in te richten. Zo kunnen notificaties worden aan of uitgezet, automatische schakeling naar het nachtzicht wanneer het donker wordt, kan je de Xiaomi Smoke detector er aan koppelen, LED indicatoren aan of uitzetten, continue opname maken en ook de Xiaomi Deurbel is er aan te koppelen.

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/screenshots/sc5.png
http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/screenshots/sc6.png

http://martijnwester.com/reviews/navigation/xiaomi/usage.png
De Xiaofang camera heeft een aantal handige functies. Mocht je niet thuis zijn dan kan je gewoon via elke RTSP (Real Time Streaming Protocol) app spieken via een unicast link url wat er gebeurt rondom het huis. De camera heeft verschillende 3 verschillende instellingen, 24/7 opname in low, medium of super kwaliteit, bewegingsmelding opnames of tijdstip ‘x’ opnames.

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/screenshots/sc1.png

Momenten met beweging worden door middel van een Chinese tekst in de tijdlijn weergegeven, of in het aparte tabblad binnen de Mi Home applicatie. Mocht er iets van een beweging worden waargenomen, dan krijg nagenoeg direct een melding op je telefoon. Mocht de camera offline gaan om wat voor reden dan ook, dan krijg je ook een notificatie op je telefoon. De registratie van bewegingen kan je gelukkig zelf instellen in de Mi Home App hoe agressief de camera hier naar moet kijken. Met de gevoeligste instelling word de camera zelfs ge-triggerd als er pollen in de lucht voorbij komen, terwijl de minst gevoelige instelling het formaat van een muis de camera bewegingssensor niet laat triggeren.

Mocht je de camera 24/7 laten draaien, en je 64GB Micro-SD kaartje vol is, dan zal deze indien gewenst, oude data gaan overschrijven. Dit is wel uit te zetten in de instellingen menu.

http://martijnwester.com/reviews/navigation/xiaomi/camera.png
De kwaliteit van een 25 euro kostende IP camera vind ik zeer goed. Ik heb in mijn video hieronder drie situaties laten zien, een low-light situatie, waarin je kan zien dat de details redelijk goed zijn maar dat de Frames Per Second wel wat aan de lage kant ligt. De kleuren zijn gedurende dag een beetje ‘plat’, maar vind ik de scherpte en het aantal details wel erg goed te noemen. Het dynamisch bereik is niet heel hoog, maar je kan goed zien wat er gebeurt.

Alle samples vind je vanaf minuut 2:35
[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=4sUrFTLks6A]
Aangezien ik nog nooit eerder een nacht camera heb gehad, was ik dan ook erg benieuwd naar de kwaliteit hiervan. De afstand naar de trap in mijn video is ongeveer 3 a 4 meter, en je kan zien dat de camera op 1 a 2 meter goed mijn gezicht laat zien op minuut 3:11 in de video hieronder. De buren hun deuren staan ongeveer 8 meter verder, en komt het bereik van de nachtcamera dus overeen met de specificaties eerder benoemd, met een bereik van 9 meter.

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/screenshots/sc7.png

Wat betreft de video, voor 25 euro denk ik dat je veel waar voor je geld krijgt. Wat betreft de geluidsopname en het afspelen hiervan, je kan duidelijk merken dat hier wat op bespaard is. Op 2:35 hoor je mijn stem opname, maar spreek je door je telefoon naar de camera toe, dan is dit nog wat slechter. Dit houdt niet in dat je onverstaanbaar bent, maar het had naar mijn idee iets beter gemogen.

Verder mocht het donker worden, dan zal de camera zelf naar de nachtmodus gaan. Het moment van wisselen tussen modus is naar mijn idee goed afgesteld om het beste video opname kwaliteit te verkrijgen. Wat betreft de opname, dit vind plaats op de Micro SD kaart. Er is helaas geen mogelijkheid om dit standaard/automatisch (zonder grote omwegen) naar je NAS of andere opslag te streamen, want dit zou je beveiliging net een stapje verbeteren doordat niemand, behalve jijzelf, toegang heeft tot de beelden.

http://martijnwester.com/reviews/navigation/xiaomi/conclusion.png
Met de Xiaofang camera probeert Xiaomi nog verder je huis binnen te dringen, naast de al vele andere huishoudelijke goederen en moet ik zeggen, het werkt degelijk, degelijke prijs, degelijke installatie, degelijke features wat het een uitstekend apparaatje maakt. De beelden zijn hebben misschien niet de meest hoge FPS, maar laten wel een erg duidelijk beeld zien van de omgeving waardoor je toch weer met een gerust hart op vakantie of naar bed kan.

De Mi Home App zit goed in elkaar, al kwam ik wel her en der nog wat kleine Chinese woordjes tegen, maar gelukkig word er veel gewerkt met iconen, waardoor alles toch duidelijk is. Wat ook erg goed is, is het aantal functies wat je zelf kan instellen. Dit zijn er een hoop en hierdoor kan je de camera volledig naar eigen wens instellen.

http://www.martijnwester.com/Reviews/Xiaomi/ip-camera/product-img-small/P5070013.JPG

Toch heb ik ook 2 kleine puntjes voor de volgende versie van de camera liggen wat verbeterd zou kunnen worden. Zo zijn is behalve de magnetische voet geen andere monteer mogelijkheid. Geen gaten voor het bevestigen via schroeven of een sterke plak strip om deze ergens op te hangen. Verder worden de beelden op een Micro SD opgeslagen en is het alleen via een kleine omweg mogelijk om alles naar je eigen opslag medium te streamen. Een lage IP waardering voor water en stofdichtheid had ook fijn geweest.

Mocht je bijvoorbeeld de Nest Camera hebben, een review hebben bekeken, of in gedachten hebben dan zal je veel features herkennen. Het enige grote verschil wat tussen de Nest en de Xiaofang ligt is een abonnement, aangezien dit 25 euro kostende apparaatje zonder abonnement gebruikt kan worden, wat het een zeer geduchte concurrent maakt van de Nest camera. Dit terwijl de functionaliteiten, instellingen en video opname kwaliteit gelijk is, en de prijs 8 keer zo laag ligt.

Ik ben erg benieuwd wat jij van de Xiaomi XiaoFang Camera vindt en/of jouw ervaringen zijn. Mocht je dit een interessante, leerzame, leuke review vinden, of mijn hulp waarderen bij al je vragen, laat het mij weten in de comment sectie hieronder.

Thanks,

Martijn

Volgende: Geluid voor een prikkie? 06-'17 Geluid voor een prikkie?
Volgende: ❗TEST | De 2 meest hyped ‘budget’ flagship smartphones 01-'17 ❗TEST | De 2 meest hyped ‘budget’ flagship smartphones

Reacties


Door Tweakers user Tazzy, zondag 7 mei 2017 15:34

Thanks! heb er 2 liggen maar kreeg ze door de chinese manual niet aan de gang :)

Door Tweakers user kanem0chi, zondag 7 mei 2017 15:36

Tazzy schreef op zondag 7 mei 2017 @ 15:34:
Thanks! heb er 2 liggen maar kreeg ze door de chinese manual niet aan de gang :)
Ah, het klopt dat de handleiding in het Chinees is, al moest ik wel zeggen doordat de Mi Home App alles (Lees 95%) in het Engels weergeeft, de installatie toch best makkelijk ging. Mooi om te horen dat het dankzij de video is gelukt :)

Door Tweakers user woekele, zondag 7 mei 2017 16:22

wat als de inbreker je camera ook jat? (inclusief sd-kaart)

Door Tweakers user Kecin, zondag 7 mei 2017 16:23

Leuke video, goed gedaan. Fijn ook dat je transparant bent in het feit dat hij gratis is toegezonden.

De kwaliteit voor een 25$ cam valt me niet tegen eigenlijk.

Is het verplicht een SD kaart in te schuiven? Of kan je hem ook extern benaderen (met iSpy oid).

Door Tweakers user kanem0chi, zondag 7 mei 2017 16:34

woekele schreef op zondag 7 mei 2017 @ 16:22:
wat als de inbreker je camera ook jat? (inclusief sd-kaart)
Dat was ook mijn negatieve puntjes zoals aangehaald in de conclusie. Zonder dat je automatisch alles naar bijv. je NAS via een kleine omweg stuurt, ben je eigenlijk niks. Dit apparaatje is eigenlijk vooral voor binnenhuis gemaakt, maar of hij nou binnen of buiten staat.. de dief pakt hem en je bent je camera en SD kaart kwijt. Naast ook het feit dat je hem niet eens goed vast kan monteren zonder het design te slopen :(

Met andere woorden, het is leuk voor 25$, maar je moet zelf een klein beetje sleutelen om het direct naar je NAS op te slaan zodat de dief er niks mee kan. Daarnaast hoop ik ook dat het al genoeg afschrikt om niet naar binnen te komen (Kan natuurlijk ook averechts werken). Zelf vind ik het vooral fijn om een melding te krijgen wanneer er beweging wordt gemonitord, want je hebt soms rare types rondlopen..

Door Tweakers user kanem0chi, zondag 7 mei 2017 16:37

Kecin schreef op zondag 7 mei 2017 @ 16:23:
Leuke video, goed gedaan. Fijn ook dat je transparant bent in het feit dat hij gratis is toegezonden.

De kwaliteit voor een 25$ cam valt me niet tegen eigenlijk.

Is het verplicht een SD kaart in te schuiven? Of kan je hem ook extern benaderen (met iSpy oid).
Graag gedaan, ik heb niks te verliezen met de camera vandaar dat ik ook gewoon zoals in mijn hierboven heb beschreven dat ik het toch wel twee nadelen vindt hebben. Hij is niet vast te monteren zonder het design te slopen er is geen functie binnen de app om het naar je NAS te streamen, dat kan je zelf via elke RTSP (Real Time Streaming Protocol) app doen waarmee je kan spieken via een unicast link url wat er gebeurt rondom het huis en ook zelf de NAS verbinding moet maken.

Door Tweakers user Steffannnn, zondag 7 mei 2017 18:15

Enig idee hoe goed de beveiliging van deze camera is? Het lijkt erg op de 13 in een dozijn chinese camera's die erg brak blijken te zijn. Openstaande telnet poort, buggy webserver, altijd een app nodig om te configureren, buggy cloud functionaliteit..

[Reactie gewijzigd op zondag 7 mei 2017 19:16]


Door Tweakers user BrandALARM, zondag 7 mei 2017 21:13

Ik heb de camera ook. Ik werd helemaal gek van de MI app, en kreeg steeds de melding dat de camera het alleen deed op China Mainland. Gelukkig is er op Tweakers ook een mooie hack te vinden: <link> Het grote beveiligingscamera's topic - Deel 2</link> Met deze video heb ik het apparaat aan gekregen, en doe ik zelfs via DSM 6.0 de camera surveillance..... helemaal super dit cameraatje met boven genoemde hack.

Door Tweakers user kanem0chi, zondag 7 mei 2017 22:42

Steffannnn schreef op zondag 7 mei 2017 @ 18:15:
Enig idee hoe goed de beveiliging van deze camera is? Het lijkt erg op de 13 in een dozijn chinese camera's die erg brak blijken te zijn. Openstaande telnet poort, buggy webserver, altijd een app nodig om te configureren, buggy cloud functionaliteit..
Afhankelijk op welke manier je hem gaat installeren, je je NAS beveiligt etc :)

Door Tweakers user kanem0chi, zondag 7 mei 2017 22:43

MatthijsE schreef op zondag 7 mei 2017 @ 21:13:
Ik heb de camera ook. Ik werd helemaal gek van de MI app, en kreeg steeds de melding dat de camera het alleen deed op China Mainland. Gelukkig is er op Tweakers ook een mooie hack te vinden: <link> Het grote beveiligingscamera's topic - Deel 2</link> Met deze video heb ik het apparaat aan gekregen, en doe ik zelfs via DSM 6.0 de camera surveillance..... helemaal super dit cameraatje met boven genoemde hack.
Yup, goed topic is dat, vooral als je meer uit de camera wilt halen dan Xiaomi er oorspronkelijk mee laat doen. Als de volgende nog eens water en stofdicht is, betere bevestiging opties heeft.. dan is het ook een erg leuke buitencamera. Maar ik denk dat we daar niet lang op hoeven te wachten.. aangezien deze best wel een succes is!

Door Tweakers user mark-k, maandag 8 mei 2017 07:46

Staat volgens mij een foutje in je inleiding, "Xiaomi samenwerkt met Xiaomi"

Door Tweakers user Blommie01, maandag 8 mei 2017 08:05

Ik vind de titel van je review wat apart gekozen. Dacht in eerste instantie dat je een camera in een politie bureau of gevangenis had geplaatst. ;)

Aangaande die Chinese rommel zou ik me eerder zorgen maken of je niet een ingang heb gecreëerd waarbij criminelen eerst van buitenaf even een kijkje binnen kunnen nemen alvorens ze de boel leeg komen halen. De gemiddelde professionele cctv camera waar ik mee werk is zo lek als een mandje, laat staan wat er in deze prijsklasse allemaal mis mee is.

Inbrekers gaat het niet tegenhouden. Die lachen er om. Het is een behoorlijke misvatting dat cctv preventief werkt. Het enige wat je straks hebt is een leuk filmpje van een inbraak in je woning waar je niets mee kunt.
Als je je huis wil beveiligen tegen inbrekers kun je beter een alarm systeem plaatsen, of de illusie wekken dat je er een hebt. Gezien de doormelding en de opvolging er van gaat de gelegenheidsinbreker graag een deur verder. Aan de andere kant zal het de professionele inbreker ook niet tegenhouden. Die zal zich alleen beter voorbereiden.

Verder een leuke en uitgebreide review.

[Reactie gewijzigd op maandag 8 mei 2017 08:19]


Door Tweakers user kanem0chi, maandag 8 mei 2017 08:32

mark-k schreef op maandag 8 mei 2017 @ 07:46:
Staat volgens mij een foutje in je inleiding, "Xiaomi samenwerkt met Xiaomi"
Thanks eventjes aanpassen, moet natuurlijk Xiaofang zijn :))

Door Tweakers user kanem0chi, maandag 8 mei 2017 08:36

Blommie01 schreef op maandag 8 mei 2017 @ 08:05:
Ik vind de titel van je review wat apart gekozen. Dacht in eerste instantie dat je een camera in een politie bureau of gevangenis had geplaatst. ;)

Aangaande die Chinese rommel zou ik me eerder zorgen maken of je niet een ingang heb gecreëerd waarbij criminelen eerst van buitenaf even een kijkje binnen kunnen nemen alvorens ze de boel leeg komen halen. De gemiddelde professionele cctv camera waar ik mee werk is zo lek als een mandje, laat staan wat er in deze prijsklasse allemaal mis mee is.

Inbrekers gaat het niet tegenhouden. Die lachen er om. Het is een behoorlijke misvatting dat cctv preventief werkt. Het enige wat je straks hebt is een leuk filmpje van een inbraak in je woning waar je niets mee kunt.
Als je je huis wil beveiligen tegen inbrekers kun je beter een alarm systeem plaatsen, of de illusie wekken dat je er een hebt. Gezien de doormelding en de opvolging er van gaat de gelegenheidsinbreker graag een deur verder. Aan de andere kant zal het de professionele inbreker ook niet tegenhouden. Die zal zich alleen beter voorbereiden.

Verder een leuke en uitgebreide review.
Ik begrijp je volledig! De beveiliging laat vaak te wensen over helaas, maar ik moet wel zeggen dat je voor 25 euro best wel veel waar voor je geld krijgt. Natuurlijk, ik heb ook de nodige op en aanmerkingen, maar vooral voor binnenshuis vind ik het een erg geschikt apparaatje. :)

Het is een beetje hoe je het precies wilt gaan gebruiken. Zelf heb ik hier de inbraak optie gekozen als uitgangspunt, al heb heb ik ook berichtjes ontvangen of dit cameraatje bijvoorbeeld ook goed gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een babycam.

Door Tweakers user elhopo, maandag 8 mei 2017 09:51

Jammer dat je niet vermeld dat alles van je camera via de website van Xiaomi gaat, en dus al je camerabeelden door de Chinezen te bekijken zijn. Voor mij een reden om dit niet aan te schaffen. Er zijn wel hacks te krijgen, zoals al eerder vermeld. Zie ook
https://github.com/samtap/fang-hacks

Door Tweakers user himlims_, maandag 8 mei 2017 09:57

kan dat beeld ook naar andere opslag? zo niet, dan is het vrij nutteloos
bijv. nas/ftp/cloud etc.

kmet die hack van elhopo wel dus; data op co-locatie is wel essentieel

Door Tweakers user Hkuit, maandag 8 mei 2017 10:57

"Eenmaal de Xiaofang 1080IP camera van Xiaomi ontvangen, merk je meteen dat Xiaomi samen met Xiaomi "
??? werkt Xiaomi met zichzelf samen? ;)

Door Tweakers user Paradox, maandag 8 mei 2017 11:30

Wat is het formaat van het cameratje exact? Ik lees in de specs 15x15x15cm maar het lijft een stukje kleiner.. .klopt dat? wat zijn de maten die je zelf meet?

Door Tweakers user kanem0chi, maandag 8 mei 2017 11:32

Paradox schreef op maandag 8 mei 2017 @ 11:30:
Wat is het formaat van het cameratje exact? Ik lees in de specs 15x15x15cm maar het lijft een stukje kleiner.. .klopt dat? wat zijn de maten die je zelf meet?
Net eventjes opgemeten voor je: 50*50*56mm :)

Door Tweakers user kanem0chi, maandag 8 mei 2017 11:33

Hkuit schreef op maandag 8 mei 2017 @ 10:57:
"Eenmaal de Xiaofang 1080IP camera van Xiaomi ontvangen, merk je meteen dat Xiaomi samen met Xiaomi "
??? werkt Xiaomi met zichzelf samen? ;)
Beetje veel Xiaomi hea? :P Xiaofang is de producent, wat Xiaomi's naam mag gebruiken :) Aangepast! thanks!

Door Tweakers user kanem0chi, maandag 8 mei 2017 11:34

himlims_ schreef op maandag 8 mei 2017 @ 09:57:
kan dat beeld ook naar andere opslag? zo niet, dan is het vrij nutteloos
bijv. nas/ftp/cloud etc.

kmet die hack van elhopo wel dus; data op co-locatie is wel essentieel
Yes, ik had het al eerder beschreven in de reacties en conclusie, maar misschien dat ik het nog net wat duidelijker kan verwoorden, want je moet een kleine omweg doen om dat direct naar je NAS op te slaan bijv. Anders is het een beetje lullig als iemand de camera van de muur aftrekt, en je nog steeds geen beeld materiaal hebt :P

Door Tweakers user Cybje, maandag 8 mei 2017 12:14

Bij Everbuying hebben ze een Europese versie, die zou ook niet die foutmelding moeten geven dat hij alleen te gebruiken is in Chinese mainland. Heb die nu besteld, was goedkoper dan bij Banggood. Hopelijk is het verder dezelfde camera en zijn er niet ineens andere restricties...

Thanks voor de review, is leuk dingetje om mee te spelen en mooi goedkoop :)

Door Tweakers user kanem0chi, maandag 8 mei 2017 12:21

Cybje schreef op maandag 8 mei 2017 @ 12:14:
Bij Everbuying hebben ze een Europese versie, die zou ook niet die foutmelding moeten geven dat hij alleen te gebruiken is in Chinese mainland. Heb die nu besteld, was goedkoper dan bij Banggood. Hopelijk is het verder dezelfde camera en zijn er niet ineens andere restricties...

Thanks voor de review, is leuk dingetje om mee te spelen en mooi goedkoop :)
We blijven hollanders hea, altijd opzoek naar het goedkoopste haha! Klopt, er zijn nu volgens mij 3 versies in omloop. De chinese versie met 2 verschillende verpakkingen, en een EU versie. Ook op Xiaomi.eu wordt het ding veel besproken, aangezien het toch wel een erg interessant apparaatje is, vergeleken met bijvoorbeeld de Nest etc.

Door Tweakers user KnoxNL, maandag 8 mei 2017 12:27

Begrijp ik goed dat de omweg voor opslag op nas gewoon de beelden op een share dumpt ofzo?

Of integreert het ook met surveillance station van Synology bv?

Door Tweakers user SeenD, maandag 8 mei 2017 13:32

Heej, je telefoon is t zelfde als de telefoons in films en series, op de een of andere manier als mensen gefilmd worden terwijl ze bellen, dan blijft t scherm aan staan. Terwijl elke telefoon in de wereld op donker gaat als ze aan het oor worden gehouden. :P

Anyway, goeie review. Ik heb hem zelf ook, en hou er mn honden mee in de gaten in de woonkamer. Ik kan nu zelfs met ze praten via de speaker, maar dat begrijpen ze niet helemaal, als ik dat doe, dan gaan ze op zoek naar mij, dat vind ik wel een beetje zielig, dus ik heb dat nog maar 1x gedaan. ('t Hielp wel, want eentje lag op de bank, wat ie niet mag, en daarna ging hij me zoeken, dus hij was van de bank af.)

Btw voor de andere potentiele kopers, ik kreeg de mijne niet aan de praat, want ik had bij t instellen de tijd op europese tijdzone gezet, en dat werkte niet, na een lange zoektocht had ik hem op Chinees laten staan en dan gaat wel goed. Enige jammere is dat de timestamp dan niet klopt, maar das niet zo erg.

Door Tweakers user Hkuit, maandag 8 mei 2017 14:40

Cybje schreef op maandag 8 mei 2017 @ 12:14:
Bij Everbuying hebben ze een Europese versie, die zou ook niet die foutmelding moeten geven dat hij alleen te gebruiken is in Chinese mainland. Heb die nu besteld, was goedkoper dan bij Banggood. Hopelijk is het verder dezelfde camera en zijn er niet ineens andere restricties...
Ik heb eens bij Everbuying gekeken, product1234810, maar daar spreken ze zichzelf een beetje tegen: In de kop staat "Xiaomi xiaofang Smart 1080P WiFi IP Camera European and American Version 1/2.7 inch CMOS Sensor 8X Digital Zoom - EUROPEAN AND AMERICAN VERSION GRAY"

maar direct daarna lees ik
"Note:
This version can't be used in Europe and America
After download the "Mi Home" App, you need to set the usage area for Mainland China. Please do not choose other areas."

Stond dat er bij jou nog niet bij, of heb jij een andere gevonden?

Door Tweakers user Cybje, maandag 8 mei 2017 14:59

Hkuit schreef op maandag 8 mei 2017 @ 14:40:
maar direct daarna lees ik
"Note:
This version can't be used in Europe and America
After download the "Mi Home" App, you need to set the usage area for Mainland China. Please do not choose other areas."

Stond dat er bij jou nog niet bij, of heb jij een andere gevonden?
Geen idee eigenlijk meer, kan ook zijn dat ik er overheen heb gelezen in de overtuiging dat dit goed zou zijn. Nou ja, we zien wel wat er gebeurt :) Blijft wel jammer dat het met Xiaomi soms lastig is om de producten in de EU te gebruiken, o.a. door de apps die soms niet zijn vertaald naar het Engels. Want het zijn vaak best mooie producten.

Door Tweakers user ybos, maandag 8 mei 2017 19:24

Ook ideaal als babycamera :X
Ik ga er eentje bestellen ter vervanging van mn Yi. Daar ben ik een middag mee bezig geweest om aan de praat te krijgen. Die werkt nu, maar wil hem aan ander account koppelen maar vrees dat ik hem dan nooit meer aan de praat krijg, dat was echt n drama, dus daar heb ik wel dikke 2 tientjes voor over. :)

Door Tweakers user Tazzy, maandag 8 mei 2017 21:08

kanem0chi schreef op zondag 7 mei 2017 @ 15:36:
[...]


Ah, het klopt dat de handleiding in het Chinees is, al moest ik wel zeggen doordat de Mi Home App alles (Lees 95%) in het Engels weergeeft, de installatie toch best makkelijk ging. Mooi om te horen dat het dankzij de video is gelukt :)
krijg het met de eiphone niet voor elkaar om em toe te voegen... herkent de barcode niet. Mijn droid device heeft een te lage versie

Door Tweakers user anti-rsca, dinsdag 9 mei 2017 09:18

Jammer dat ie niet makkelijker naar een NAS of pakweg Google Drive kan streamen. Anders kocht ik hem onmiddelijk

Door Tweakers user Alpha89, dinsdag 9 mei 2017 11:05

Ik zou wel eens een WireShark o.i.d. willen zien waar je verkeer allemaal naar toeloopt en wat die camera nog meer uitvreet op je interne netwerk.

Mooie review overigens.

Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 9 mei 2017 12:30

Alpha89 schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 11:05:
Ik zou wel eens een WireShark o.i.d. willen zien waar je verkeer allemaal naar toeloopt en wat die camera nog meer uitvreet op je interne netwerk.

Mooie review overigens.
Dank je wel Alpha89. :) Heb zelf helaas geen WireShark ervaring, maar ik eens een stukje lezen wat ik precies daarmee kan doen en of ik dat ook zelf gemakkelijk kan doen.
anti-rsca schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 09:18:
Jammer dat ie niet makkelijker naar een NAS of pakweg Google Drive kan streamen. Anders kocht ik hem onmiddelijk
Yup.. het moet helaas via een kleine omweg!
ybos schreef op maandag 8 mei 2017 @ 19:24:
Ook ideaal als babycamera :X
Ik ga er eentje bestellen ter vervanging van mn Yi. Daar ben ik een middag mee bezig geweest om aan de praat te krijgen. Die werkt nu, maar wil hem aan ander account koppelen maar vrees dat ik hem dan nooit meer aan de praat krijg, dat was echt n drama, dus daar heb ik wel dikke 2 tientjes voor over. :)
Niet alleen als babycamera, ook voor de overbuurvrouw is het ideaal ;)

haha, veel plezier ermee alvast! Ben benieuwd wat je er van vindt eenmaal ontvangen!
Tazzy schreef op maandag 8 mei 2017 @ 21:08:
[...]


krijg het met de eiphone niet voor elkaar om em toe te voegen... herkent de barcode niet. Mijn droid device heeft een te lage versie
Laat me raden, een Galaxy S2? :P
SeenD schreef op maandag 8 mei 2017 @ 13:32:
Heej, je telefoon is t zelfde als de telefoons in films en series, op de een of andere manier als mensen gefilmd worden terwijl ze bellen, dan blijft t scherm aan staan. Terwijl elke telefoon in de wereld op donker gaat als ze aan het oor worden gehouden. :P

Anyway, goeie review. Ik heb hem zelf ook, en hou er mn honden mee in de gaten in de woonkamer. Ik kan nu zelfs met ze praten via de speaker, maar dat begrijpen ze niet helemaal, als ik dat doe, dan gaan ze op zoek naar mij, dat vind ik wel een beetje zielig, dus ik heb dat nog maar 1x gedaan. ('t Hielp wel, want eentje lag op de bank, wat ie niet mag, en daarna ging hij me zoeken, dus hij was van de bank af.)

Btw voor de andere potentiele kopers, ik kreeg de mijne niet aan de praat, want ik had bij t instellen de tijd op europese tijdzone gezet, en dat werkte niet, na een lange zoektocht had ik hem op Chinees laten staan en dan gaat wel goed. Enige jammere is dat de timestamp dan niet klopt, maar das niet zo erg.
Dit is de Meizu Pro 6 Plus en wanneer je de telefoon van je oor haalt, en weer terug doet kan je instellen dat het scherm aan moet blijven. :)
KnoxNL schreef op maandag 8 mei 2017 @ 12:27:
Begrijp ik goed dat de omweg voor opslag op nas gewoon de beelden op een share dumpt ofzo?

Of integreert het ook met surveillance station van Synology bv?
Je moet zelf een beetje 'knutselen' om het direct naar je NAS te streamen bijvoorbeeld. :)

Door Tweakers user Mattie112, dinsdag 9 mei 2017 15:18

Hm dat ziet er uit als een leuk ding en bij Everbuying inderdaad nog iets goedkoper (€21,41) zelfs. Denk dat ik er zeker 1 ga bestellen, allicht wel nog een paar meer als ze bevallen maar dan moet ik eerst is kijken hoe water-dicht ze zijn :p

Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 9 mei 2017 15:20

Mattie112 schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 15:18:
Hm dat ziet er uit als een leuk ding en bij Everbuying inderdaad nog iets goedkoper (€21,41) zelfs. Denk dat ik er zeker 1 ga bestellen, allicht wel nog een paar meer als ze bevallen maar dan moet ik eerst is kijken hoe water-dicht ze zijn :p
Heb je die leuke, kleine schattige gaatjes aan de achterkant gezien in de vorm van een huis? :P waterdicht.. geef de hoop maar op dan. haha

Door Tweakers user GoVegan, dinsdag 9 mei 2017 15:29

gebruik nu al een tijdje de alfred app op een oude android telefoon met een fish eye lens.
deze geeft geeft ook meldingen bij beweging.
slaat de "bewogen" beelden online op bij alfred, zodat je later terug kunt zien.
heeft two-way talk.

Heeft deze Xiaomi Camera dan nog voordelen?
vind hem er wel stuk beter uitzien dan een telefoon.

Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 9 mei 2017 15:35

GoVegan schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 15:29:
gebruik nu al een tijdje de alfred app op een oude android telefoon met een fish eye lens.
deze geeft geeft ook meldingen bij beweging.
slaat de "bewogen" beelden online op bij alfred, zodat je later terug kunt zien.
heeft two-way talk.

Heeft deze Xiaomi Camera dan nog voordelen?
vind hem er wel stuk beter uitzien dan een telefoon.
Heeft nagenoeg dezelfde faetures eigenlijk :))

Door Tweakers user Mattie112, dinsdag 9 mei 2017 15:54

kanem0chi schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 15:20:
[...]


Heb je die leuke, kleine schattige gaatjes aan de achterkant gezien in de vorm van een huis? :P waterdicht.. geef de hoop maar op dan. haha
Naja waterdicht hoeft ook weer niet, kan hem ook wel onder een afdakje hangen. Meer hé voor dat geld wil ik wel een gokje wagen (heb er inmiddels ook 1 besteld)

Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 9 mei 2017 15:55

Mattie112 schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 15:54:
[...]


Naja waterdicht hoeft ook weer niet, kan hem ook wel onder een afdakje hangen. Meer hé voor dat geld wil ik wel een gokje wagen (heb er inmiddels ook 1 besteld)
haha, dat zou wel goedmoeten komen. Als echte Nederlander ook nog ergens het goedkoopst kunnen scoren?

Door Tweakers user Tazzy, dinsdag 9 mei 2017 19:21

Nee was geen samsung maar een asus tablet. Heb even een flink wat nieuwer samsung note geleend van mijn werk... Handig als je MDM beheerder bent ;-)

Toevoegen van camera verloopt heel anders dan op de eiphone!

Beide cam's doen het maar klagen ook over "can only be used on the chinese mainland". Andere firmware even uitzoeken dus

Door Tweakers user Mattie112, donderdag 11 mei 2017 10:24

kanem0chi schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 15:55:
[...]

haha, dat zou wel goedmoeten komen. Als echte Nederlander ook nog ergens het goedkoopst kunnen scoren?
Ja natuurlijk, €21,42 mooie prijs :)

Door Tweakers user kanem0chi, donderdag 11 mei 2017 11:40

Mattie112 schreef op donderdag 11 mei 2017 @ 10:24:
[...]


Ja natuurlijk, €21,42 mooie prijs :)
Beter kan haast niet! :)
Tazzy schreef op dinsdag 9 mei 2017 @ 19:21:
Nee was geen samsung maar een asus tablet. Heb even een flink wat nieuwer samsung note geleend van mijn werk... Handig als je MDM beheerder bent ;-)

Toevoegen van camera verloopt heel anders dan op de eiphone!

Beide cam's doen het maar klagen ook over "can only be used on the chinese mainland". Andere firmware even uitzoeken dus
Yup, die van mij staat ook op Mainland China. :)

Door Tweakers user lollollas, vrijdag 12 mei 2017 14:22

Leuke camera en ook weer een goede review! Maar ik denk niet dat ik zou vertrouwen in mijn huis want uit de firmware is gehaald dat deze camera constant met een server in china in contact staat. <link>https://github.com/fritz-smh/yi-hack/issues/118 </link>

Maar als het mogelijk zou zijn om je eigen firmware er op te zetten zou ik er serieus over gaan denken om er een te kopen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 mei 2017 14:22]


Door Tweakers user whiner, vrijdag 12 mei 2017 14:34

tja, als je iets uit America koopt, dan kijkt de VS mee. Koop je iets uit europa, dan kijkt europa mee.

Als ik dan moet kiezen wie mij in de gaten houdt, dan kies ik wel voor china ;).

Als je weet wat allemaal al met je mee kijkt etc, (slimme meter, smart TV, eigenlijk alles met een internetverbinding) dan wil je het liefst ergens in de woestijn wonen.

Er is maar 1 keus, de keuze van het minst slechte voor jezelf.

Door Tweakers user Padje, zondag 14 mei 2017 23:13

Blommie01 schreef op maandag 8 mei 2017 @ 08:05:
Ik vind de titel van je review wat apart gekozen. Dacht in eerste instantie dat je een camera in een politie bureau of gevangenis had geplaatst. ;)

Aangaande die Chinese rommel zou ik me eerder zorgen maken of je niet een ingang heb gecreëerd waarbij criminelen eerst van buitenaf even een kijkje binnen kunnen nemen alvorens ze de boel leeg komen halen. De gemiddelde professionele cctv camera waar ik mee werk is zo lek als een mandje, laat staan wat er in deze prijsklasse allemaal mis mee is.

Inbrekers gaat het niet tegenhouden. Die lachen er om. Het is een behoorlijke misvatting dat cctv preventief werkt. Het enige wat je straks hebt is een leuk filmpje van een inbraak in je woning waar je niets mee kunt.
Als je je huis wil beveiligen tegen inbrekers kun je beter een alarm systeem plaatsen, of de illusie wekken dat je er een hebt. Gezien de doormelding en de opvolging er van gaat de gelegenheidsinbreker graag een deur verder. Aan de andere kant zal het de professionele inbreker ook niet tegenhouden. Die zal zich alleen beter voorbereiden.

Verder een leuke en uitgebreide review.
Hier kan je wel je vrouw uit de slaapkamer mee houden als jij aan het werk bent, of live meekijken wat ze uitspookt. Maar voor beveiliging is het niks. Iedere crimineel blokkeert het WIFI signaal middels een powerbank en een ESP8266.

Door Rob, dinsdag 16 mei 2017 12:40

Heren,

ik heb 2 van deze cam's...weliswaar na elkaar gekocht. Enig visueel verschil tussen beide is de resetknop (werkende toestel vereist een pin, niet werkende toestel heeft drukknopje)
Het nieuwste toestel blijft maar klagen over "can only be used on the chinese mainland" terwijl instellingen wel degelijk op China staan....en men eerst camera wel degelijk werkt.
Iemand hier enig idee over?
Thx!

Door Tweakers user FunkyBro, woensdag 17 mei 2017 12:18

Rob schreef op dinsdag 16 mei 2017 @ 12:40:
Heren,

ik heb 2 van deze cam's...weliswaar na elkaar gekocht. Enig visueel verschil tussen beide is de resetknop (werkende toestel vereist een pin, niet werkende toestel heeft drukknopje)
Het nieuwste toestel blijft maar klagen over "can only be used on the chinese mainland" terwijl instellingen wel degelijk op China staan....en men eerst camera wel degelijk werkt.
Iemand hier enig idee over?
Thx!
Same here, heb ook de nieuwere versie en krijg 'm met geen mogelijkheid aan de praat. Setup verloopt prima maar de foutmelding "This product is only used in mainland China" blijft komen :(

[Reactie gewijzigd op woensdag 24 mei 2017 16:49]


Door Tweakers user greatkz, zondag 11 juni 2017 11:26

Dit heb ik gevonden,en het werkt perfect.Dit hoeft enkel met Xiaofang die begint met MAC adres 34.Ik heb zowel de versie met MAC 28 als 34,en ik heb idd enkel problemen met 'nieuwere'versie MAC 34.....!!!

I had the same problem before. I have a camera with Mac-adress starring with 34 (the one with the plastic reset button). I got it to work using the Mi Home app version 4.0.8/4.0.11 (you can download it on Google if you search for Mi Home 4.0.8/4.0.11 apk). Install the app and then unselect "update plug-ins", set region to "Mainland China" and change language to English. DO NOT UPDATE CAMERA OR APP.

When this is done you have to reset the camera to the firmware version 3.0.3.56. You can do this by holding in the plastic setup button for 12-15 seconds. The status-led will tur off or solid orange. Wait until the led starts flashing orange. Now the camera is reset to the firmware it came with.

Do the setup as usual and make all the steps on the screen.

When you are done, after a while, the camera status-led will start blinking blue. Now the camera will work on WiFi LAN only. Unplug the camera and leave it unplugged over night. plug the camera back in and wait for a couple of minutes and the status-led will turn solid blue. This means that the camera is connectet to the cloud server and now can be accessed via your phones 4g/3g or on a different WiFi than the cameras.

I don't know why you will have to wait over night for the camera to start working via cloud (4g/3g). But that's how it is.. I have tried this with 3 cameras and it works on all of them.

I hope i helped someone! :*)

[Reactie gewijzigd op zondag 11 juni 2017 11:27]


Door Tweakers user Mattie112, dinsdag 13 juni 2017 14:32

Ik moest juist de firmware update (en dat kan ookal zeurt de app over China mainland) voordat de fang-hacks werkte. Wel een mooi dingetje zo, ff kijken of ik er nog wat kan bestellen :D

Door Senticz, vrijdag 16 juni 2017 21:51

@greatkz , je oplossing werkt prima! Voor de mensen die een mac adres 34 camera hebben , pas dit toe!
Maar zie:
http://www.geekbuying.com...amera---White-374672.html
per 16-6-17 nieuwe batch cameras die WEL weer werken overal ter wereld... staat er letterlijk bij vernoemd. En rond de 18 euries ook nog eens goedkoper dan ooit.

Door Dirk, dinsdag 20 juni 2017 08:55

Hallo,

Twijfel ook erg om cameratje achter op mijn plaats te richten van de boven verdieping op mijn achterdeur beneden. Gaat dit goed werken denk je door de afstand?

Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 20 juni 2017 09:40

Dirk schreef op dinsdag 20 juni 2017 @ 08:55:
Hallo,

Twijfel ook erg om cameratje achter op mijn plaats te richten van de boven verdieping op mijn achterdeur beneden. Gaat dit goed werken denk je door de afstand?
Thanks voor je vraag! Als je op minuut 2:57 kijkt, dan zie je wat de kwaliteit is, aangezien ik hem ook best ver heb laten richten

Door Tweakers user Dirk0s, dinsdag 20 juni 2017 18:46

Hoeveel kun je filmen op een 32 of 64GB kaartje? En welke raadt je me nu het beste aan. de vierkante variant of de meer ovale?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 juni 2017 21:30]


Door Dirk, donderdag 13 juli 2017 20:56

Dit cameraatje zag ik voorbijkomen toen ik op vakantie was en er werd gezegd door Geekbuy dat dit de nieuwe editie was en geschikt voor Europa. Daarom er meteen maar 2 besteld, iets van 17 euro per stuk.
Terug van vakantie de cameraatjes binnen (leuk als er pakjes op je wachten als je thuis komt) en geïnstalleerd. Helaas toch "Mainland China probleem" oftewel vals voorgelicht door verkoper. Op Internet gezocht naar een eventuele oplossing en dat verhaal gevonden van het installeren van oudere Mi Home app en het terugzetten van de firmware op camera.
Op eigen Wifi kreeg ik keurig beeld, maar het blauwe status ledje blijft knipperen, zou constant blauw moeten zijn, zodat je ook over 3g/4g zou kunnen werken.
Dagen wezen rommelen maar het lukt dus niet. Intussen de nieuwste firmware er nog maar weer even opgezet, om daarna het weer naar de oude te zetten, het proces dus herhalen. Had ik niet moeten doen, want nu lukt het niet meer beeld te krijgen. Weliswaar geen "Mainland China" melding, maar gewoon geen beeld (een plaatje van een opname van een paar dagen terug).
Gisteren dan toch maar de Fang hack bestudeerd. De IMG via Win32 Disk Imager op SD kaartje gezet, je hebt dan 2 drives op dat kaartje.
Cameraatje opgestart. Ik zou moeten wachten blauwe led constant brand maar dat gebeurt bij mij dus niet. Daarna SD kaart erin en ding dong het geluidje is er. Daarna moet ik naar http://device-ip/cgi-bin/status gaan maar die webpage is niet vindbaar voor Chrome. Geadviseerd wordt dan naar http://device-ip/cgi-bin/hello.cgi maar ook die pagina is not found.
Ik loop dus vast en weet niet wat verder te doen. Wat mij wel opviel tijdens het maken van die IMG op de SD dat Windows zei dat er 1 van de 2 drives geformatteerd moest worden, dit leek mij niet logisch en heb ik ook nergens gelezen en dus niet gedaan.
Kan iemand mij verder op weg helpen?

Door Tweakers user Thofie, woensdag 9 augustus 2017 15:05

Dirk schreef op donderdag 13 juli 2017 @ 20:56:
Dit cameraatje zag ik voorbijkomen toen ik op vakantie was en er werd gezegd door Geekbuy dat dit de nieuwe editie was en geschikt voor Europa. Daarom er meteen maar 2 besteld, iets van 17 euro per stuk.
Terug van vakantie de cameraatjes binnen (leuk als er pakjes op je wachten als je thuis komt) en geïnstalleerd. Helaas toch "Mainland China probleem" oftewel vals voorgelicht door verkoper. Op Internet gezocht naar een eventuele oplossing en dat verhaal gevonden van het installeren van oudere Mi Home app en het terugzetten van de firmware op camera.
Op eigen Wifi kreeg ik keurig beeld, maar het blauwe status ledje blijft knipperen, zou constant blauw moeten zijn, zodat je ook over 3g/4g zou kunnen werken.
Dagen wezen rommelen maar het lukt dus niet. Intussen de nieuwste firmware er nog maar weer even opgezet, om daarna het weer naar de oude te zetten, het proces dus herhalen. Had ik niet moeten doen, want nu lukt het niet meer beeld te krijgen. Weliswaar geen "Mainland China" melding, maar gewoon geen beeld (een plaatje van een opname van een paar dagen terug).
Gisteren dan toch maar de Fang hack bestudeerd. De IMG via Win32 Disk Imager op SD kaartje gezet, je hebt dan 2 drives op dat kaartje.
Cameraatje opgestart. Ik zou moeten wachten blauwe led constant brand maar dat gebeurt bij mij dus niet. Daarna SD kaart erin en ding dong het geluidje is er. Daarna moet ik naar http://device-ip/cgi-bin/status gaan maar die webpage is niet vindbaar voor Chrome. Geadviseerd wordt dan naar http://device-ip/cgi-bin/hello.cgi maar ook die pagina is not found.
Ik loop dus vast en weet niet wat verder te doen. Wat mij wel opviel tijdens het maken van die IMG op de SD dat Windows zei dat er 1 van de 2 drives geformatteerd moest worden, dit leek mij niet logisch en heb ik ook nergens gelezen en dus niet gedaan.
Kan iemand mij verder op weg helpen?
Je gebruikt wel het ip adres van de camera?
Dus niet letterlijk http://device-ip/cgi-bin/status, maar bv http://192.168.0.0/cgi-bin/status ?

Door Tweakers user HellBeast, vrijdag 11 augustus 2017 09:11

Ik heb er eentje besteld samen met een Xiaomi smart security kit (gateway, door sensor, motion sensor etc.

Als ik die Fanghack straks uitvoer, werkt dan de camera nog wel via de Mii App, zodat de gateway nog steeds kan fungeren als alarm?

Reageren is niet meer mogelijk