❗TEST | De 2 meest hyped ‘budget’ flagship smartphones

Door kanem0chi op zondag 8 januari 2017 14:00 - Reacties (20)
Categorie: Reviews, Views: 8.065

De toch best wel een beetje veel 'ge-hypte' 3T is onderhand geïntroduceerd, goed te verkrijgen en vele hebben hier al een review over geschreven, waaronder ook Tweakers. Ondanks dat de camera het goed lijkt te doen.. was ik toch wel benieuwd hoe 'goed', goed is.., ja 'goed' tussen haakjes.., Ben je al benieuwd?

Dat kan je zelf hieronder beoordelen omdat ik de 3T heb vergeleken met de Xiaomi Mi5s, welke onder andere dezelfde camera als de Google Pixel heeft.

Laat ons weten in de comment sectie welke foto bij welk toestel hoort, ik ben namelijk erg benieuwd of jij het makkelijk kan zien! Mocht je graag het antwoord willen weten, bekijk dan mijn video onder de foto's, welke trouwens allemaal onbewerkt zijn. Klik op de foto voor de grote foto ~25mb.

Sample 1, 'Het Park'
http://img.martijnwester.com/Reviews/3T-Mi5s/3TvsMi5s1klein.png
Originele file links: http://img.martijnwester.com/Reviews/3T-Mi5s/park1.jpg
Originele file rechts: http://img.martijnwester.com/Reviews/3T-Mi5s/park2.jpg

Sample 2, 'De Mist'
http://img.martijnwester.com/Reviews/3T-Mi5s/3TvsMi5s3klein.png
Originele file links: http://img.martijnwester.com/Reviews/3T-Mi5s/mist1.jpg
Originele file rechts: http://img.martijnwester.com/Reviews/3T-Mi5s/mist2.jpg

Sample 3, 'Nayla O+ '
http://img.martijnwester.com/Reviews/3T-Mi5s/3TvsMi5s2klein.png
Originele file links: http://img.martijnwester.com/Reviews/3T-Mi5s/nayla1.jpg
Originele file rechts: http://img.martijnwester.com/Reviews/3T-Mi5s/nayla2.jpg

- - -

Best wel schokkend, al zeg ik het zelf! Ben je toch wel benieuwd welke foto bij welk toestel hoort? Ik heb een uitgebreide video review gemaakt over beide camera's met nog veel, heel veel meer vergelijkingsmateriaal met onder andere low-light foto's, selfie foto's, video samples, 4k samples etc. Deze staat hieronder:

✖ Vergeet je niet te abonneren? ✖


Zelf de Mi5s aanschaffen? In de beschrijving van mijn video heb ik linkjes gezet naar de webshop waar deze het goedkoopst is, alsook allerlei screen protectors en meer voor beide toestellen.

- - -

Misschien heb je hem al gezien in de video, maar deze kon ik niet onthouden om toch eventjes uit te lichten. De low-light capaciteiten van de Mi5s is ongelofelijk, al zeg ik het natuurlijk zelf! ;)

Bonus sample, 'The Azrieli Observatory tower, Tel Aviv, Israel'
Xiaomi Mi5s | ISO 100 | 1Sec | 91/100 focus | F2.0
http://img.martijnwester.com/Reviews/3T-Mi5s/3TvsMi5s4klein.png
Originele file: http://img.martijnwester.com/Reviews/3T-Mi5s/3TvsMi5s4.jpg

Nu ben ik best wel benieuwd wat jij van de resultaten vind. De 3T is best wel gehyped, en hun PR en Marketing afdeling heeft goed hun best gedaan om de camera beter over te laten te komen? Vind jij dat het gelukt is? Ook hoor ik graag welke foto's jij er beter uit vindt zien en waarom, alsook al je andere commentaar uitaard ( zolang het maar opbouwende kritiek is hea ;) ) haha!

Ik hoor graag jouw mening over de camera kwaliteiten van beide toestellen. Ik ben altijd erg actief in de comment sectie, stel gerust al je vragen!

Thanks,

Martijn

Volgende: Xiaomi 1080 IP Camera met nacht zicht | Review 05-'17 Xiaomi 1080 IP Camera met nacht zicht | Review

Reacties


Door Tweakers user Danny.G, zondag 8 januari 2017 14:49

Had het eerlijk gezegd niet helemaal verwacht.. :P Die Mi 5s levert dan toch echt betere kwaliteit dan ik had verwacht qua camera..

Door Tweakers user Kenzi, zondag 8 januari 2017 15:46

Xiaomi gebruikt voor vrijwel al hun marketing aangepaste foto's. Softwarematig is de camera in vrijwel alle Xiaomi modellen toch gewoon minder dan wat de hardware aan zou kunnen, ook met de Mi5(s).

Door Tweakers user anessie, zondag 8 januari 2017 16:28

Iedere OP3(T) gebruiker weet dan hun camera het zwakste punt is. Vooral low light.

[Reactie gewijzigd op zondag 8 januari 2017 16:30]


Door Tweakers user kanem0chi, zondag 8 januari 2017 16:29

Kenzi schreef op zondag 8 januari 2017 @ 15:46:
Xiaomi gebruikt voor vrijwel al hun marketing aangepaste foto's. Softwarematig is de camera in vrijwel alle Xiaomi modellen toch gewoon minder dan wat de hardware aan zou kunnen, ook met de Mi5(s).
Gelukkig is dat wel softwarematig op te lossen. Want een andere camera erin zetten doe je niet zo 1.2.3 haha! En Xiaomi geeft vaak en veel updates, dus daar zit nog wel ruimte voor verbetering in. Maar vind je niet dat er een groot verschil is tussen beide toestellen?

Door Tweakers user Jeroenneman, zondag 8 januari 2017 16:30

Toch wel leuk om te zien hoe meningen kunnen verschillen.

Van de foto's die hierboven staan koos ik blind altijd de 3T. De Mi5S maakt ook goede foto's, maar het lijkt wel alsof iemand er daarna nog sharpening en saturation overheen heeft gegooid. Sommige mensen vinden dat mooi, anderen juist niet.

Door Tweakers user kanem0chi, zondag 8 januari 2017 16:31

anessie schreef op zondag 8 januari 2017 @ 16:28:
Iedere OP3(T) gebruiker weet dan hun camera het zwakste punt is.

Ik heb geen idee wat door wat getrokken is in bovenstaande.
Het klopt inderdaad dat OnePlus niet echt bekend staat om zijn goede camera's, maar ook Google stond daar niet bekend om, al heeft die wel hele hoge ogen gegooid met de Pixel. Aangezien de PR van OnePlus best mooie plaatjes liet zien, was ik dan ook nieuwsgierig of dit toestel meet veel camera verbeteringen zou komen.. maar helaas! Toch vind ik wel dat beide toestellen aan elkaar gewaagt zijn. :)

Door Tweakers user kanem0chi, zondag 8 januari 2017 16:33

Jeroenneman schreef op zondag 8 januari 2017 @ 16:30:
Toch wel leuk om te zien hoe meningen kunnen verschillen.

Van de foto's die hierboven staan koos ik blind altijd de 3T. De Mi5S maakt ook goede foto's, maar het lijkt wel alsof iemand er daarna nog sharpening en saturation overheen heeft gegooid. Sommige mensen vinden dat mooi, anderen juist niet.
Misschien is dat wel zo, het stukje software waar Kenzi eerder over praatte kan daar natuurlijk ook aan liggen. Helaas heb ik geen Google Pixel ter beschikking.. (anyone? hint. hint...), want anders dan kunnen we daar een goede vergelijking van maken, aangezien de Google Pixel op dit moment de beste camera heeft. Dan kunnen we zien of Xiaomi de camera software matig goed heeft afgesteld, of dat er no, achteraf, wat bewerkingen over heen komen bijvoorbeeld. Toch verbaast mij het verschil wel heel erg. Jou niet?

Edit: linkje over de Google Pixel van DXOmark: https://www.dxomark.com/M...-camera-review-At-the-top

[Reactie gewijzigd op zondag 8 januari 2017 16:36]


Door Tweakers user Jeroenneman, zondag 8 januari 2017 16:46

kanem0chi schreef op zondag 8 januari 2017 @ 16:33:
[...]


Misschien is dat wel zo, het stukje software waar Kenzi eerder over praatte kan daar natuurlijk ook aan liggen. Helaas heb ik geen Google Pixel ter beschikking.. (anyone? hint. hint...), want anders dan kunnen we daar een goede vergelijking van maken, aangezien de Google Pixel op dit moment de beste camera heeft. Dan kunnen we zien of Xiaomi de camera software matig goed heeft afgesteld, of dat er no, achteraf, wat bewerkingen over heen komen bijvoorbeeld. Toch verbaast mij het verschil wel heel erg. Jou niet?

Edit: linkje over de Google Pixel van DXOmark: https://www.dxomark.com/M...-camera-review-At-the-top
Zolang je geen RAW schiet, gooit iedere fabrikant nog een hele sloot aan post-processing over de beelden heen. Volgens mij viel vooral op dat Samsung altijd heel veel aan sharpening deed, waar ze de laatste jaren een beetje vanaf gestapt zijn.

To be honest: ik vond het verschil niet echt schokkend.
Bij de foto van de cactus hoor ik op de achtergrond "we can clearly see that the Mi5S has more detail". Tja, misschien ligt het aan mij, maar ik vind het verschil echt verwaasloosbaar bij die foto.

Bij de mist, iets andere kleurtemperatuur. Paar klikken in Snapseed of Google Photos en je hebt weer hetzelfde.

De rest van de foto's doen me ook niet veel. Juist low-light shots zijn interessant, maar die zijn helaas alleen met de Mi5S uitgevoerd. Mocht je die ook met de 3T gaan nemen, zorg dan wel dat HQ aanstaat!

Alleen voor de selfie cam is de Mi5S echt een overtuigende winnaar imho. Geluid noem je wel, maar ik hoor daar eigenlijk weinig bewijs voor in de video. Misschien eens naar een lokaal concert met beide telefoons?

Door Tweakers user P1nGu1n, maandag 9 januari 2017 09:38

Welke ik het mooist vind:

Park
Best/mooist: foto 2
Foto 1 is te verzadigd.

Mist
Mooist: foto 1
Foto 2 is blauwig en ook te verzadigd.

Best: foto 2
Foto 1 heeft meer ruis

Nayla
Best/mooist: foto 2
Achtergrond van foto 2 is scherper en beter belicht, foto 1 te verzadigd.

Ik zie een patroon: Park 1, mist 2 en Nayla 1 zijn gemaakt door het ene toestel (allemaal te verzadigd) en park 2, mist 1 en Nayla 2 door het andere toestel. Welk toestel welke serie heeft gemaakt? Geen idee, zo'n expert ben ik ook niet :) Zo het filmpje kijken of ik het goed had :P

Edit:
Ik had gelijk over de toestellen :)

In de 3 foto's uit je blog vind ik de OP3 de winnaar; de Mi5s is te verzadigd (alhoewel dat wel te bewerken valt in RAW). Na het bekijken van de video kan ik geen duidelijke winnaar aanwijzen, beide blinken uit op andere vlakken.

Normale condities: OP3
Low-light: Mi5s
Video: OP3
Slomo: Mi5s

Overigens, ik zie dat je weer terug uit Bulgarije bent. Ik weet niet of je je ervan bewust bent dat je locatie is af te leiden uit de EXIF data van de Mi5s foto's?

[Reactie gewijzigd op maandag 9 januari 2017 10:24]


Door Tweakers user Nakebod, maandag 9 januari 2017 12:21

Park
mi - 3t

Mist
3t - mi

Nayla
mi - 3t

Dus de juiste foto's bij de camera zoeken is gelukt.
Maar zonder de echte situatie te kennen, kan ik niet per se zeggen dat de Mi beter is dan de 3t. Misschien was het park helemaal niet zo blauw die dag, maar lijkt dat alleen op de foto zo.
Persoonlijk lijkt mij de Mi wat teveel blauw toe te voegen. Wat in de mist foto juist weer wel mooier uitkomt.
Bij de Nayla foto's is de Mi weer wat minder scherper dan de 3t.

Door Tweakers user Kliko, maandag 9 januari 2017 12:21

Leuke review! Ik heb zojuist ook die van de Mi5S bekeken, prachtige review. Mijn complimenten. Ze zijn erg goed!

Ik denk toch dat ik ook de Mi mooiere plaatjes vind schieten.

Ik zit erg te twijfelen tussen deze telefoons.
Oorspronkelijk wilde ik voor de OP3T gaan (Mi5S was nog niet in beeld), maar nu de OP3T 128GB versie al lang niet leverbaar is begin ik meer aan de Mi te denken.

Wat zou de reden zijn om voor de Mi5S te gaan ipv de OP3T?

Al wat dingen waar ik mij bewust van ben
- Verschil in afmeting
- Prijs is niet zo van groot belang, beide liggen binnen budget.
- Van chinees omzetten naar Engels.
- Playstore instellen gaat ook geen probleem zijn.
- 4G boeit me ook niet, gebruik ik niet.
- Verschil in RAM (4GB vs 6GB), tja... Of je dat gaat merken...

Ben benieuwd of jij verder nog wat dingen kunt aanstippen!

FYI: Ik heb op dit moment een Nexus 5. Krachtig genoeg, maar hij is langzaam aan het overlijden... (Hardware-kuren) :'(

[Reactie gewijzigd op maandag 9 januari 2017 12:23]


Door Tweakers user P1nGu1n, maandag 9 januari 2017 14:16

Kliko schreef op maandag 9 januari 2017 @ 12:21:
Leuke review! Ik heb zojuist ook die van de Mi5S bekeken, prachtige review. Mijn complimenten. Ze zijn erg goed!

Ik denk toch dat ik ook de Mi mooiere plaatjes vind schieten.

Ik zit erg te twijfelen tussen deze telefoons.
Oorspronkelijk wilde ik voor de OP3T gaan (Mi5S was nog niet in beeld), maar nu de OP3T 128GB versie al lang niet leverbaar is begin ik meer aan de Mi te denken.

[...]
Ik heb zelf de OP3, redenen voor mij om deze te nemen:
  • OLED scherm
  • OxygenOS: Xiaomi heeft IMO een lelijke skin, OxygenOS zit dicht bij stock en OnePlus is heel goed bezig met updates voor de OP3
  • Custom ROM/development community: ontzettend veel custom roms beschikbaar

[Reactie gewijzigd op maandag 9 januari 2017 14:43]


Door Tweakers user Zjemm, maandag 9 januari 2017 20:09

vind de mi5s persoonlijk ook mooier, maar dat die geen 4g heeft is echt een misser voor mij. dan zou ik toch eerder voor de 3t gaan. alhoewel de OP5 schijnbaar in april al weer op de stoep staat :)

Door Tweakers user kanem0chi, maandag 9 januari 2017 20:21

Nakebod schreef op maandag 9 januari 2017 @ 12:21:
Park
mi - 3t

Mist
3t - mi

Nayla
mi - 3t

Dus de juiste foto's bij de camera zoeken is gelukt.
Maar zonder de echte situatie te kennen, kan ik niet per se zeggen dat de Mi beter is dan de 3t. Misschien was het park helemaal niet zo blauw die dag, maar lijkt dat alleen op de foto zo.
Persoonlijk lijkt mij de Mi wat teveel blauw toe te voegen. Wat in de mist foto juist weer wel mooier uitkomt.
Bij de Nayla foto's is de Mi weer wat minder scherper dan de 3t.
Met je mening kan ik het aardig goed vinden! :) Ik baal eigenlijk wel dat ik niet aan een Google Pixel kan komen, want man man man.. wat zou ik graag de Xiaomi Mi5s daar naast willen leggen. Het verschil tussen beide is nu best groot, waardoor het beoordelen dan nog wat lastiger word.

In ieder gevalt bedankt voor je reactie! :)
Zjemm schreef op maandag 9 januari 2017 @ 20:09:
vind de mi5s persoonlijk ook mooier, maar dat die geen 4g heeft is echt een misser voor mij. dan zou ik toch eerder voor de 3t gaan. alhoewel de OP5 schijnbaar in april al weer op de stoep staat :)
Geen 4G ondersteuning? Er is 4G ondersteuning, alleen niet voor 1 band die buiten de randstand niet gebruikt word: de 800 mHz. Woon je buiten de randstad? Dan snap ik je punt. :)

Haha, ja, het gaat hard met de telefoons. Gaan nu ook alweer geruchten over de Mi6 in februari, OP5 etc.. gekkenwerk al zeg ik het zelf :P

Door Tweakers user kanem0chi, maandag 9 januari 2017 20:26

P1nGu1n schreef op maandag 9 januari 2017 @ 09:38:
Welke ik het mooist vind:

Park
Best/mooist: foto 2
Foto 1 is te verzadigd.

Mist
Mooist: foto 1
Foto 2 is blauwig en ook te verzadigd.

Best: foto 2
Foto 1 heeft meer ruis

Nayla
Best/mooist: foto 2
Achtergrond van foto 2 is scherper en beter belicht, foto 1 te verzadigd.

Ik zie een patroon: Park 1, mist 2 en Nayla 1 zijn gemaakt door het ene toestel (allemaal te verzadigd) en park 2, mist 1 en Nayla 2 door het andere toestel. Welk toestel welke serie heeft gemaakt? Geen idee, zo'n expert ben ik ook niet :) Zo het filmpje kijken of ik het goed had :P

Edit:
Ik had gelijk over de toestellen :)

In de 3 foto's uit je blog vind ik de OP3 de winnaar; de Mi5s is te verzadigd (alhoewel dat wel te bewerken valt in RAW). Na het bekijken van de video kan ik geen duidelijke winnaar aanwijzen, beide blinken uit op andere vlakken.

Normale condities: OP3
Low-light: Mi5s
Video: OP3
Slomo: Mi5s

Overigens, ik zie dat je weer terug uit Bulgarije bent. Ik weet niet of je je ervan bewust bent dat je locatie is af te leiden uit de EXIF data van de Mi5s foto's?
Altijd goed en leuk om te zien hoe andere hier over denken! Uiteraard dan ook dank voor je uitgebreide comment! Van alles leer je :)

Helaas vergeten, maar ook qua tijdsgebrek niet in RAW geschoten, zodat we nog wat verder konden kijken dan de 'standaard' plaatjes zeg maar. Toch ik me op zich wel vinden in je punt!

Wat betreft die data, ik wacht altijd een paar dagen met posten, zodat mensen nooit precies weten waar ik mij bevind. Zo ben ik onder tussen alweer een tijdje terug in BG, haha ;)

Net als in mijn comment hierboven, ik zou graag nog wat verder willen kijken of de Mi5s nu echt te verzadigd is.. door deze naast Google Pixel te houden. Heb je niet toevallig te leen zeker? :P

Door Tweakers user Zjemm, maandag 9 januari 2017 20:26

idd ik woon buiten de randstad met telfort, dus dan is het geen echte 4g voor mij. heb dat nu ook al op mijn iphone5 uit de US, voelt gewoon een beetje traag.

dus ik wacht nog even af :) want er gingen ook geruchten over een internationaal model van de mi5s die wellicht wel alle banden heeft

Door Tweakers user kanem0chi, maandag 9 januari 2017 20:28

Zjemm schreef op maandag 9 januari 2017 @ 20:26:
idd ik woon buiten de randstad met telfort, dus dan is het geen echte 4g voor mij. heb dat nu ook al op mijn iphone5 uit de US, voelt gewoon een beetje traag.

dus ik wacht nog even af :) want er gingen ook geruchten over een internationaal model van de mi5s die wellicht wel alle banden heeft
Klopt! Wanneer die precies beschikbaar komt is nog maar de vraag. Xiaomi is net gestopt met het proberen van de internationale versies van de RedMi 3 'x' modellen, en de RedMi 4 'x' modellen zullen dan internationaal worden. Over de Mi5s blijft het een beetje gissen..

Door Tweakers user marcel87, dinsdag 10 januari 2017 14:20

Op welke termijn kan je verwachten dat zo'n global Redmi 4 uit komt? Heb je daar een indicatie voor als kenner?

Door Tweakers user kanem0chi, dinsdag 10 januari 2017 14:24

marcel87 schreef op dinsdag 10 januari 2017 @ 14:20:
Op welke termijn kan je verwachten dat zo'n global Redmi 4 uit komt? Heb je daar een indicatie voor als kenner?
Internationale versie van de 4Note is er nu al. RedMi 4A is nu in de voorverkoop met Global Rom en de 4G 800mHz band. De rest zou later deze maand komen. Xiaomi is namelijk gefaseerd de productie van de internationale RedMi 3 'x' modellen aan het vervangen voor de RedMi 4 'x' modellen.


Reageren is niet meer mogelijk